QSD, DAİŞ liderini yakaladı

Dünya Haberleri —

QSD

QSD

  • CENTCOM, Suriye Demokratik Güçlerinin (QSD) firari bir DAİŞ liderini canlı ele geçirdiğini duyurdu. Firari 5 çeteden 2’si yakalanırken diğerleri için ortak operasyon devam ediyor. 

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) DAİŞ’e karşı Kuzey Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Bölgesinde ortak operasyon düzenledi. QSD-CENTCOM ortak operasyonunda DAİŞ’in lider kadrosundan Halid Ahmed El Dandal yakalandı. 

Sosyal medya platformu X’ten yapılan paylaşımda, yakalanan DAİŞ liderinin Rakka Gözaltı Tesisi’nden kaçışında ve sonrasında DAİŞ çetelerinden yardım aldığı belirtildi. Açıklamaya göre DAİŞ lideri, 1 Eylül sabahı erken saatlerde CENTCOM güçleri ve ana omurgasını Kürt güçlerinin oluşturduğu YPG’nin olduğu Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile birlikte düzenlenen operasyonda yakalandı.

29 Ağustos’ta ikisi Rus, ikisi Afgan ve biri Libyalı olan DAİŞ’li 5 çetenin Rakka Gözaltı Tesisi’nden kaçtığına dikkat çekiliyor. Açıklamaya göre bunların ikisi Suriye Demokratik Güçleri tarafından yakalandı. Diğer üç firari DAİŞ’linin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

CENTCOM açıklamasında; “DAİŞ’in ana hedefi gözaltında tutulan savaşçıların serbest kalmasını ve DAİŞ’in yeniden canlanmasını sağlamak. CENTCOM güçleri QSD ile eşgüdüm içinde gelecekte olası firar tehditlerinin etkisini azaltmaya ve DAİŞ’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılmasını sağlamaya devam edecek” denildi.

Açıklamada CENTCOM’un “DAİŞ’in kalıcı yenilgiye uğratılması ve bölgesel istikrarın teşvik edilmesi için ABD’nin QSD’li ortaklarını desteklemeye yönelik kararlılığının” da altı çizildi. REQA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.