Şehitler anısına Skorsky düşürüldü

Gerilla

Gerilla

  • Kurdistan Özgürlük Gerillası, 14 Temmuz Şehitleri anısına düzenlediği eylemlerde 1 Skorsky helikopter ile 2 dronu düşürdü, 1 konteyner ve 1 çadırı imha etti.

Türk ordusunun, işgal alanlarını yaymak için arttırdığı saldırılarına karşı diren gerilla, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nin yıl dönümünü karşılamak ve PKK’nin direniş çizgisini belirleyen öncülerimiz Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşları anmak adına etkili eylemler gerçekleştirdi. Ölümsüz öncülerimizin izinde aynı Apocu bilinç ve fedai ruhla mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı belirtiyor, 14 Temmuz Şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” denildi. BİM'ın açıkladığı detaylar şöyle:

Şehîd Delîl Batı Zap

* YJA Star gerillaları, 9 Temmuz saat 16.55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 dronu ferdi silahlarla vurarak düşürdü.

* YJA Star gerillaları, 10 Temmuz saat 16.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 dronu ferdi silahlarla vurarak düşürdü.

* YJA Star gerillaları, 9 Temmuz saat 06.25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki hareket geçen türk askerlerini silahlarla vurarak durdurdu.

* YJA Star gerillaları, 9 Temmuz saat 10.45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini hedef aldı; 1 konteyner ve 1 çadırı imha etti.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Temmuz saat 18.18’de harekete geçince vurularak durduruldu.

* YJA Star gerillaları, 9 Temmuz saat 14.46 ve 15.47’de Girê Bahar Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan Türk askerlerini orta otomatik silahlarla vurdu.

* Girê Bahar Direniş Alanı’nda 10 Temmuz saat 23.40’ta indirme yapmak isteyen 1 Skorsky tipi helikopter, vuruldu. Ağır darbe alan helikopter düştü. Skorsky'nin düştüğü yer, saldırı helikopterleriyle bombandı.

* Girê Bahar Direniş Alanı’nda 10 Temmuz’da konumlanmak isteyen Türk askerlerine 3 kez müdahale edildi.

Metîna Bölgesi

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine 9 Temmuz saat 22.30’da müdahale edildi.

* Golka Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Temmuz saat 15.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 konteyneır ve 1 mevzi darbelendi.

12 kez kimyasal attı

* Türk ordusu, 10 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 12 kez kimyasal gazlar ve 5 kez yasaklı patlayıcılar attı.

* Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellere, 10 Temmuz’da 2 kez yasaklı taktik nükleer bomba atıldı.

* Metîna'nın Şêlazê Direniş Alanı, 10 Temmuz’da 1 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

21 savaş uçağı saldırısı

Türk savaş uçakları, 9 ve 10 Temmuz’da Xakurkê'nin Şehîd Şerîf, Girê Şehîd Hawar ve Girê Berbizinê alanlarını 6 kez; Zap'ın Şehîd Îbrahîm alanını 1 kez; Garê'nin Dêreşê, Mijê, Girê Zengil, Gûzê, Girê Reşît, Xêrê, Yekmalê, Deşta Kafya ve Şiyê alanlarını 9 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 4 kez; Metîna'nın Bêşîlî Direniş Alanı'nı 1 kez bombaladı.

* Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı, 10 Temmuz’da saldırı helikopterleriyle de bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Araçları, İntikam Birliği vurdu

Şehit Bedran Gundikremo İntikam Birliği Komutanlığı, Türk ordusu için savaş teçhizatı taşıyan kamyon ve askeri aracı vurduklarını, askeri aracın imha edildiğini bildirdi.

Şehit Bedran Gundikremo İntikam Birliği Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgileri verdi: “İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal etmek için savaş teçhizatı taşıyan kamyonunu 9 Temmuz saat 21.00’de Amediyê’nin Kanê köyü civarında vurduk. Bu eylemde kamyon alev alıp imha oldu ve kamyon şoförü olan işgalci Türk askeri de ağır yaralandı. Türk ordusuna ait 1 askeri aracı da 10 Temmuz saat 13.00’te Bamernê yolu üzerinde hareket halindeyken vurarak imha etti.  Ülkemiz Kurdistan’ı işgal etmeye çalışan işgalci Türk ordusu nerede olursa olsun hedefimiz olacak, ölümcül darbeler almaktan kurtulamayacaktır. Bu eylemler, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki köyleri bombalayıp yakmasının intikamı olarak gerçekleştirilmiştir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.