Tacizci imam cezasız kalmasın

İstismar

İstismar

  • Amed'in Karaz ilçesine bağlı bir mahallede yatılı Kuran Kursu’nda çocuğu cinsel tacize uğrayan anne, “Taciz faili cezasını çeksin” dedi. 

Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesine bağlı Qetîn (Çaytepe) Mahallesi’nde 7 Eylül’de özel bir medresenin yatılı Kuran Kursu’nda ders veren ücretli imam Osman E.’nin çocuklara cinsel tacizde bulunduğu öğrenildi. Cinsel tacize uğrayan çocuklardan birinin yaşadıklarını ailesine anlatması üzerine, aile şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Osman E., 7 Eylül’de çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Suçunu itiraf eden Osman E., kendini “pişmanım” diyerek savundu. 

Medrese mühürlendi

Osman E., ifadesinde çocuğa kendisine masaj yaptırdığını, daha sonra cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. “Bir anlık gaflete kapıldım” diyen Osman E., “(…) sonrasında hatamın farkına vardım ve çocuğu odasına gönderdim. Pişmanım” dedi. Cinsel tacizin ortaya çıkması üzerine medrese mühürlendi.

Kuran Kursu'nda yaklaşık 12 çocuğun kaldığı öğrenildi. 

Oğlum travma yaşıyor

Osman E.’nin cinsel tacizde bulunduğu çocuğunun annesi, çocuklara yönelik cinsel suçlardaki artışa dikkat çekerek, taciz nedeniyle travma yaşadığını ifade etti. Anne: “Fail cezasını çekmeli, bırakılmamalı” dedi. Çocuğuna yaşatılanlara sessiz kalmayacağını dile getiren anne, hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Çocuklara yönelik her türlü şiddete karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan anne, “Adalet yerini bulsun suçlular yargılansın. İstismarlar son bulsun” ifadelerini kullandı. AMED

 

* * *

İki yaşındaki bebeğe...

Tekirdağ'da beyin kanaması geçiren ve vücudunda morluklar bulunan iki yaşındaki bebeğin istismara uğradığı kesinleşti. Tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Türk medyasına göre; Malkara'da yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı S.Y.yi, 2 Ağustos günü Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Anne Yeniçeri, doktorlara çocuğu, bıraktıkları komşunun düşürdüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan S.Y., daha sonra ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Aile, geçen Pazar akşamı S.Y.'yi yeniden Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Baygın halde olan S.Y.'yi muayene eden doktorlar, darp izleri ve morluklar görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan S.Y., Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene edilen S.Y.'nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Hastane ayrıca S.Y.'den aldığı DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşularının bilgisine başvurdu. Bakiye Yeniçeri, kızının bıraktığı komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Yapılan incelemenin ardından ailenin diğer 5 yaşındaki kızı koruma altına alındı. Müdürlük ayrıca anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve gizlilik kararı aldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü de soruşturma kapsamında Bakiye Yeniçeri'nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Bakiye Yeniçeri, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'Çocuğu ihmal' suçundan tutuklanıp cezaevine götürüldü. Gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan S.Y.'nin bırakıldığı komşularının isimleri açıklanmayan 13 ve 14 yaşlarında olan iki çocuğu da tutuklandı. Bakiye Yeniçeri'nin dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ve bebeği evine bıraktığı Kani A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün dün akşam yaptığı açıklamada minik S.Y.'nin cinsel istismara uğradığının Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'nun kati raporuyla kesinleştiğini açıklamıştı.

Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde tedavisi süren minik S.Y.'nin, hayati tehlikesi devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.