Tren’de sessiz alan

Dünya Haberleri —

Belçika demir yolu şirketi SNCB

Belçika demir yolu şirketi SNCB

  • SNCB, büyük şehirler arasında tren seyahatlerinde sessiz alan uygulamasını hayata geçiriyor. Yolcular telefonlarını sessize alacak ve kısık sesle konuşacak.

Belçika demir yolu şirketi SNCB, büyük şehirler arasındaki ana IC hatlarında sessiz alan uygulamasını başlatacağını duyurdu. Bu uygulama, yolculara daha sessiz bir yolculuk sunmayı amaçlıyor ve önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek.

İlk denemeler Ocak 2023'te Eupen ile Brüksel-Lüksemburg hattında yapılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştı. Yapılan anketlerde, yolcuların yüzde 90'ı sessiz alanlardan memnun olduklarını belirtmiş, yarısından fazlası ise bu uygulama sayesinde daha sık trenle seyahat etmeyi düşündüklerini ifade etmişti. Sessiz alanlar, parmaklarını dudaklarına götüren bir figürle işaretlenecek ve başlangıçta çift katlı vagonların alt katlarında yer alacak. Bu alanlara giren yolcular, telefonlarını sessize almak ve yüksek sesle konuşmaktan kaçınmak gibi kurallara uymak zorunda olacaklar.

SNCB, önümüzdeki yaz itibarıyla büyük şehirler arasında seyahat eden yolcuların yüzde 65'inin bu sessiz alanları tercih edeceğini öngörüyor. BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.