Yaz için 6 feminist kitap

Kadın Haberleri —

  • Eşitlik Tutkusu, Mrs. Dalloway’in Partisi, Ruhumun Kadınları, Erkeklik Krizi, Bir Özgürleşme Kılavuzu ve Fosforlu Cevriye… Bianet’ten Evrim Kepenek, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı 6 kitabı yaz okuması için öneriyor.

Florent Guénard’ın eşitlikle kurulan ruhsal ilişkinin karmaşıklığını, kılık değiştiren eşitlik tutkusunu ele aldığı kitabı “Eşitlik Tutkusu”, Zehra Cunillera’nın çevirisiyle MetisYayınları’ndan çıktı.

Guénard’a göre eşitlikçi toplumlarda eşitlik hem bireyler arasındaki ilişkiyi yapılandırdığı hem de her bireyin kendini değerlendirmesi için bir kıstas oluşturduğu için başlı başına bir değer olarak benimseniyor.

Mrs. Dalloway’in Partisi, Ruhumun Kadınları

Can Yayınları, Virgina Wolf’un önemli eserleri arasında gösterilen “Mrs. Dalloway’in Partisi” isimli kitabı yeniden okurla buluşturdu. Virgina Woolf’un, modern romanın dönüm noktası sayılabilecek ünlü Mrs. Dalloway’inin altyapısını oluşturan bu yedi öyküsü zamanında farklı mecralarda yayımlandıktan sonra 1973’te bir araya getirildi.

Öte yandan Isabel Allende’nin “Ruhumun Kadınları” isimli kitabını okurla buluşturdu.Kitabın tanıtımında şu bilgiler yer alıyor: Isabel Allende anılarının derinliklerine indiği Ruhumun Kadınları’nda bize feminizmle ve kadınlıkla ilişkisini anlatmakla kalmıyor; aynı zamanda yetişkin yaşamının tüm yoğunluğuyla yaşanması, hissedilmesi ve keyif alınması gerektiği gerçeğini de hatırlatıyor.

Erkeklik Krizi

Damla Topbaş’ın yazdığı İletişim Yayınları’nın okurla buluşturduğu “Erkeklik Krizi” kitapta ise kriz bu kez kadın ve erkeklerin aldatma eğilimleri üzerinden tanımlanıyor.

Bir Özgürleşme Kılavuzu, Fosforlu Cevriye

Gazeteci ve yazar Katrin Rönicke’nın yazdığı “Bir Özgürleşme Kılavuzu” kitabı GüldünyaYayınları’dan çıkarken, Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriye” isimli kitabı da İthakiYayınları’nca okurla buluşturuldu.

Kitapta, Suat Derviş, ilk kez 1968’de yayımlanan Fosforlu Cevriye adlı kitabında, toplumun dışına itilmiş, “öteki” olarak konumlandırılan bir kadının hayatını anlatıyor. İSTANBUL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.