Zinar’ın cenazesi 5 yıldır yok

Yusuf Korkmaz (Zinar Zagros)

Yusuf Korkmaz (Zinar Zagros)

  • HPG’li Yusuf Korkmaz (Zinar Zagros)’ın cenazesi 5 yıldır ailesine teslim edilmedi. Bir mezar taşı talebiyle 5 yıldır mücadele ettiklerini belirten baba Bahri Korkmaz, “Bu işkence sona ermeli” dedi.

ASMİN BARAN/SÊRT

Yusuf Korkmaz (Zinar Zagros), 28 Eylül 2019'da Gabar'daki hava saldırısında HPG’li Atilla Çakmaz (Serhat Iğdır) ile beraber şehit düştü. Korkmaz’ın cenazesine o günden beri ulaşılamıyor. Sêrt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan cenazelerden sadece Atilla Çakmaz’ın cenazesi ailesi tarafından teşhis edilirken, o gün oğullarının cenazesini bulamayan Korkmaz Ailesi, 5 yıldır bir mezar taşı için mücadele veriyor.

Oğullarının şehadet haberini alır almaz hastaneye gittiklerini fakat burada gösterilen cenazenin oğullarına ait olmadığını aktaran Bahri Korkmaz, daha sonra avukat tutarak olayın peşinden gittiklerini ve iki defa DNA testi için kan verdiklerini söyledi. Verdikleri kan örneğinden sonra kendisine, “Biz sizi ararız” denildiğini, ancak o günden bugüne bir ses seda çıkmadığını belirten Bahri Korkmaz, savcılıkla yaptığı son görüşmesinde ise savcılığın cenaze talebine, “Onun dosyasını bulamıyoruz. Böyle bir şey yok” yanıtını verdiğini aktardı.

 

Bahri Korkmaz

 

Ne aradılar ne de sordular

Bütün çabalarına rağmen 5 yıldır bir mezar taşı hasretiyle yaşadıklarını dile getiren Bahri Korkmaz, şöyle devam etti: “Olay ilk olduğunda cenazelerin parçalandığını duyduk, ancak gördüğümüz diğer cenaze tanınacak haldeydi. O cenazeyi Iğdır’dan bir aile gelip aldı. Biz de daha sonra cenazemizi bulmak için gittik kendi başımıza hastaneye kan verdik, daha sonra avukatla beraber savcılığa teslim ettik. O gün bugündür hiç ses seda yok. Bu yapılanın işkenceden bir farkı yok. Bu işkencenin bir an önce sona ermesi gerek. Hem ben hem de annesi yıllardır bir mezar taşı istiyoruz. O mezar taşı olmadığı için ne bayramlarda ne de diğer günlerde gideceğimiz bir yer olmuyor. Tek istediğimiz bir mezar. Başka bir şey istemiyoruz.”

Bu hukuksuzluk sona ermeli

Olaydan sonra sormalarına rağmen ne savcılık ne de hastaneden bir bilgi aldıklarını söyleyen Bahri Korkmaz, kendisi gibi cenazelerini bulamayan onlarca ailenin olduğuna dikkat çekerek bu hukuksuzluğun sona ermesi çağrısında bulundu. Bahri Korkmaz, “Bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Ne olursa olsun cenazemizi istiyoruz. Bunun mücadelesini de vermeye devam edeceğiz. Bugün kentte yüzlerce kimsesiz mezarlık var. Bu cenazelerin ailelere verilmesi gerekiyor” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.