Anneler kayyum zorbalığına karşı

Colemêrg kayyum protesto

Colemêrg kayyum protesto

  • Colemêrg’de kayyum atanmasına karşı ellerinde bastonları, dillerinde sloganlarıyla yürüyen anneler, geri adım atmayacaklarını söyledi. 

ASMİN BARAN / COLEMÊRG

Bu annelerden biri Fatma Turan, "Bu haksızlığı kim kabul eder. Belediyemize kayyum atanmış durumda” diyerek, şunları söyledi: “Kendilerinden utansınlar, hiç onurları yok. Biz olmasak da torunlarımız bizim mücadelemizi sürdürecek. Bundan sonra susmak yok, durmak yok. Bunların bir canımızı almadığı kaldı. Onu da almak için her şeyi yapıyorlar.

Fatma Turan

Bu mücadele, bu irade bizim, AKP'nin değil. Çok şükür bizim başımız dik. Kayyumları gönderene kadar oturmayacağız. Buradayız, buradan gitmek yok. Kadın çocuk demeden gaz sıktılar ama biz yine direndik ve  yılmadık. Ne gazları ne tehditleri bize boyun eğdirir.”

 

Nesibe Akgül

 

Bu, irade meselesidir

Bir diğer anne Nesibe Akgül de birçok yakınının tutsak olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''Cezaevleri dolu, sokakta bir konuşma yapamıyoruz. Yapmadıkları şey kaldı mı? En ufak bir şey söyleyen herkes tutuklanıyor. Bu mesele sadece belediye meselesi değil, irade meselesidir. Kayyumu değil, kendi başkanımı, kendi oyumu istiyorum. Bu belediye Erdoğan'ın değil, Kürt halkınındır. Etmedik zulüm bırakmadı. Biz korkmuyoruz, kimse de korkmasın. Davamızdan geri adım atmayacağız, direnişi de elden bırakmayacağız. Ne dilimizi ne kimliğimizi ne de Kurdistan'ı onlara bırakırız.’’

 

Saniye Akış

 

Üç yıl olsa da direniriz

Bir başka anne Saniye Akış da “Erdoğan bizden ne istiyor?" diye sorarak, şunları dile getirdi: “Ben Kürt’üm, neden onların kayyumunu kabul edeyim. Seçimde halkın iradesini parayla almak istedi ama yine de kazanamadı. Onlardan korkmuyoruz. Başkanımızı bıraksınlar. Üç gündür direniyoruz, üç yıl olsa yine direniriz. Onları iki defa gönderdik, 10 defa da olsa yine göndeririz. Bu zorbalığı kabul etmiyoruz. İrademizi geri alacağız. Mesele bir belediye, bir isim değil, Biz Kürt’üz ve başımız dik. Yıllardır zulüm yapıyorlar ama başarıya ulaşamadılar. Bundan sonra ulaşmazlar. Ben gitsem, çocuğum, torunum gelecek. Bu mücadeleyi bırakmayacağız.”

 

Sürme Demir

 

Bu zulmü kabul etmiyoruz

Colemêrg’de belediyenin önünde başlatılan nöbette elinde bastonuyla gündeme gelen Sürme Demir ise Jinha'ya konuştu. Kendi irade ve istekleriyle Mehmet Sıddık Akış’ı seçtiklerini söyleyen Demir, şunları ifade etti: “Kayyumu kabul etmiyoruz. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Bize 100 yıldır zulüm yapıyorlar. Mahkeme var, 15 yıldır belediye başkanını bırakmışlardı yeni mi gündeme getirdiler, yeni mi dosyasını aldılar, bunların hepsi gerekçedir. Başkanımızı istiyoruz. Ben sakatım, 70 yaşındayım. Kesinlikle haksızlığı kabul etmem. Kayyum düşmanımızdır. O da haindir, kabul etmeyiz. 100 yıldır Kurdistan davası devam ediyor. Sağ olduğumuz sürece direneceğiz, biz iradeliyiz. Biz başkanımızı gönlümüzce seçtik. Valiyi, kayyumu, bu belediyenin üstüne atamazlar böyle. Bu belediye halka aittir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.