Bielefeld’de Kürt kültür ayı

Kültür/Sanat Haberleri —

Kürt Kültür Ayı

Kürt Kültür Ayı

  • Kurdistan’a Barış ve Umut İnisiyatifi (KBUI) Almanya’nın Bielefeld kentinde Eylül ayı içerisinde farklı etkinliklerle Kürt kültür ve sanatını tanıtacak. KBUI Başkanı Emine Gözen, ''Yapılacak etkinliklerde elde edilecek tüm gelirler yeni projeler için harcanacak. Dolayısıyla herkesi davet ediyoruz“ dedi.

ARAT ARARAT/BIELEFELD

23 Ağustos’ta Volkhochschule (VHS) Bielefeld’de saat 16.00’da Bielefeld Belediye Başkanı temsilcisi Ingo Nürnberger’in yapacağı açılış ile başlayacak programın ilk etkinliğinde Maxmûrlu gençlerin resimleri sergilenecek. 14 Eylül’de Mehmet Aktaş’ın katılacağı bir konserle sürecek kültür programı sonraki günlerde film gösterimleriyle devam edecek. 18 Eylül’de Cîran, 19 Eylül’de Gava Şitil Mezin Dibin, 20 Eylül’de Bûka Baranê, ve 22 Eylül’de Hewno Bêreng filmleri Bielefeld Lichtwerk ve Kamera Bielefeld sinemalarında izleyiciyle buluşacak.

'Herkesi davet ediyoruz’

Projeleriyle halklar arasındaki dayanışma ve diplomasiyi güçlendirmeye çalıştıklarına işaret eden Kurdistan’a Barış ve Umut İnisiyatifi (KBUI) Başkanı Emine Gözen, ''Kürtler devlet sahibi değil, dolayısıyla bundan kaynaklı sanatsal alanda yaşadıkları zorluklar var. Bu zorlukları gidermeye yönelik birazcık çabamız olacak. Örneğin Bielefeld’de ilk kez Kürt film festivali olacak. Kürt sinemasını görünür kılmak istiyoruz. Maxmûr’u yeniden dillendirmek adına oradaki yetenekli gençlerimizin yaptığı resimlerden oluşan sergilerimiz var. Bielefeld Belediyesi ve diğer kurumlar artık etkinliklerimizi desteklemek durumuna geldiler'' dedi.

Son olarak herkesi Eylül ayında Bielefeld’e davet eden Gözen şunları belirtti: ''Kürt sinemasına, sanatına, müziğine ilgi duyan herkesi Eylül ayında Bielefeld’de bekliyoruz. Etkinliklerde elde edilen tüm gelirler Kurdistan’da devam eden projelerimiz için harcanacak. Dolayısıyla herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz.''

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.