Dep’te festival zamanı

Kültür/Sanat Haberleri —

Dep (Karakoçan) Doğa ve Kültür Festivali

Dep (Karakoçan) Doğa ve Kültür Festivali

  • Karakoçan Belediyesi tarafından yapılacak Dep (Karakoçan) Doğa ve Kültür Festivali, 10 Ağustos’ta başlıyor. Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada, “Bütün çevre ilçeleri ve etki alanlarını festivalimize katılmaya çağırıyoruz” denildi.

10-11 Ağustos tarihlerini kapsayacak olan festivalde konserler, paneller, dengbêj divanlarının yanı sıra çeşitli etkinliklere de yer verilecek. Festival Tertip Komitesi yaptığı açıklamada festivalin temasının doğa olduğuna dikkat çekerek festivalin aynı zamanda bölgesel bir çağrı da barındırdığını belirtti. Açıklamada şunlara yer verildi: ''Organizasyonunun yürütücü parçaları olan derneklerimiz, kurumlarımız aracılığıyla çevre ilçelerle (Kiğı, Yayladere, Adaklı, Yedisu) festival gibi bir organizasyonda bir araya gelmek istiyoruz. Bu bölgesel ve bütüncül tutumumuz coğrafi koordinatlar olarak da ortak yaşam alanımız olan doğamıza ve kültürümüze yaratıcı dokunuşlar yapmak, onları dönüştürmek ve daha aydınlık bir geleceğe taşımakla ilgilidir. Bu bilinç ve farkındalıkla bütün çevre ilçeleri ve etki alanlarını festivalimize katılmaya çağırıyoruz.”

İki gün sürecek

“Doğayla doğru temelde ilişki kültürün teminatı ve her yeni şeyin başlangıcıdır” sloganıyla yapılacak festivalin programı şöyle:

10 Ağustos

Gerok Ma: Mahalle ve Köylerde Çocuk Atölyeleri

Dengbêj Divanı

Panel:Jineoloji

Konuşmacılar: Sümeyye Boz, Rojda Yıldız

Moderatör: Sarya Özgür

Koma Jinên KayyDerê

Konser:

Dengbêj Divanı, Şevîn, Zarokên KAYYDER’Ê (Koro ve Folklor), Babetna, Sîdeng, Mikail Aslan

11 Ağustos

Yöresel kıyafet tanıtımı

Panel:Kültürel Soykırım

Konuşmacılar: Özcan Ateş, Zeynel Kete,

Moderatör: Muaz Doğan

Konser:

Yerel sanatçılar, Koma Hevra, Baran Bozyel, Jinên KayyDerê, Sarya Özgür, Sipan Xelat

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.