Devlet Ronya’yı korumadı

Kadın Haberleri —

Ronya Koç

Ronya Koç

  • Üniversite öğrencisi Ronya Koç’un intihara sürüklenmesinin araştırılmasını isteyen anne Berdan Koç, “Çocuklarımızı devletin yurduna, okuluna, öğretmenine emanet edemeyeceksek kime edeceğiz? Bu acıyı bizden daha çok hissetmeleri lazım, normali budur” dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi olan Ronya Koç, kaldığı yurtta şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Ronya’nın Konaklı Stadı’nda yapılan mezuniyet töreninin ardından kaldığı yurda gelerek, intihara sürüklendiği iddia edildi. Daha sonra Mezopotamya Ajansı’nın (MA) görüştüğü Ronya’nın arkadaşları, Kürt kimliğinden kaynaklı sınıfta bırakıldığını ve bunun üzerine intihara sürüklendiğini iddia etti. Ayrıca olayda Ronya’ya geç müdahale edildiğini, görevlilerin müdahale için polisi beklediklerini ifade etti.

Jinnews’in görüştüğü Ronya’nın annesi Berdan Koç ise öğrenci intiharlarının araştırılması gerektiğini ifade ederek, Meclis’teki tüm milletvekillerinin bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

“Bu çocuklar yerden bitmiyor ki. Hiç mi kendilerinin evlatları yok?” diye soran Koç, bu konuya duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

Görmezlikten gelmeyin

 Kızının 2019’da okula başladığını ve 4’üncü sınıfta olduğunu söyleyen Koç, “Fen lisesi öğrencisiydi. Bütün hayatı başarılarla doluydu çocuğumun. Ne olur, buna el atsınlar. Görmezlikten gelmesinler. İçimiz yanıyor bizim. Bana insanlık bitmemiş dedirtsinler. Bu çocukların ahı yerde kalmasın. Araştırılsın” şeklinde konuştu.

Daha kaç öğrenci ölecek

Öğrenci intiharlarına dair kamuoyu oluşması gerektiğini vurgulayan Koç, vekillere şöyle seslendi: “Kendileri de anne-babadır. Bunu lütfen araştırsınlar. Ronya’dan sonra kaç intihar daha oldu. Daha ne kadar anne-babanın yüreği yanacak? Neyin nesiyse ortaya çıksın. Bu gençler ölmesin. Ben bir de yurtlarda psikolog varmış diye duydum. Onlar da yan gelip oturmaktansa en azından günde birkaç öğrenciyle konuşsalar bu tarz şeylerin olmayacağına inanıyorum ben. Günde 5-6 öğrenciyle konuşsalar da yeter.”

‘Bakanlık ne yapıyor?’

“Bakanlık ne yapıyor? Geleceğimiz yok oldu” diyen Koç, kendilerinin bu durumla karşı karşıya kaldığını, fakat diğer ailelerin de bu durumu yaşamasını istemediklerini ifade etti. Öte yandan, bir öğretmenin kızını iki yıl üst üste aynı dersten bıraktığına işaret eden Koç, bunun da açığa kavuşmasını istedi.

Koç, son olarak şunları söyledi: “Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Devletin yurduna, okuluna, öğretmenine emanet edemeyeceksek kime emanet edeceğiz? Bizden daha çok onların değer vermeleri lazım. Bu acıyı bizden daha çok hissetmeleri lazım, normali budur.” İZMİR

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.