Hollywood grevde Disney yapay zekada

Toplum/Yaşam Haberleri —

Disney

Disney

  • Hollywood senaristleri ve oyuncuları düşük ücretler ve yapay zeka kullanımın artması üzerine greve çıkarken Disney, yapay zeka kullanımıyla maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor.  

Reuters’in haberine göre Disney, yapay zeka uygulamalarını kendi bünyesinde geliştirmek ve start-up teknoloji şirketleri ile ortaklıklar kurmayı hedefliyor. Şirket, yapay zeka ya da makine öğrenimi konusunda 11 uzman arıyor. 

Reuters’a konuşan bir Disney avukatı, Disney gibi köklü medya şirketlerinin yapay zekayı çözmesinin gerekliliğini vurguladı. Avukat, yapay zeka kullanımının 2023’te vizyona giren “Indiana Jones ve Kader Kadranı” ve “Küçük Deniz Kızı” filmlerinde olduğu gibi 300 milyon dolara kadar çıkabilen film ve televizyon prodüksiyonunun gitgide artan maliyetlerini kontrol altına almaya yardımcı olacağını söyledi. 

Yapay zekâ milyonlarca kişiyi işşiz mi bırakacak?

Hollywood’da ise yapay zeka krizi devam ediyor.  Bazı senarist  ve oyuncular yapay zekanın işlerine yönelik varoluşsal bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Grevdeki sendikaların sözleşme görüşmelerinde ve taleplerinde yapay zeka konusu da önemli bir yer alıyor. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.