İşgale karşı durmak için Lozan’a

Yurt Dışı Haberleri —

Lozan

Lozan

  • Lozan Antlaşması 101. yılında 27 Temmuz Cumartesi Lozan’da yapılacak yürüyüş ve mitingle protesto edilecek. CDK-S Eşbaşkanları Cemal Özdemir ve Dilan Çetinkaya, Kürt halkını ve dostlarını 27 Temmuz’da yapılacak mitinge davet etti. 

ERDOĞAN ZAMUR

Lozan Antlaşması 101. yılında 27 Temmuz Cumartesi Lozan’da yapılacak yürüyüş ve mitingle protesto edilecek. Aralarında YNK, Goran Hareketi, Rojava Özerk yönetimi, KCDK-E, TJK-E, FEDA, KKP, PJAK, PYD, ESU, PİK, NAV-DEM, İsviçre Kürt Enstitüsü’nün de olduğu 36 siyasi oluşum ortak bir açıklama yaparak herkesi Lozan’a davet etti. 

Tertip komitesi adına İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanları Cemal Özdemir ve Dilan Çetinkaya bir açıklama yaparak Kürt halkını ve dostlarını 27 Temmuz’da yapılacak mitinge davet etti. 

 

 

Lozan’da tekrar bir olalım

CDK-S Eşbaşkanı Dilan Çetinkaya, Lozan antlaşmasının 101. yılına girildiği bugünlerde Türk devletinin Güney Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını asla kabul etmediklerini ifade ederek, “Dört parça Kurdistan’daki bütün siyasi yapıları Güney işgaline karşı tutum almaya çağırıyoruz. Bu işgale karşı durmak için bütün bu siyasi yapıları Lozan mitingine katılmaya davet ediyoruz” dedi. Yaklaşık bir aydır bu miting hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Çetinkaya, “Bu süre içinde 36 siyasi parti ve kurumla ortaklaşarak yürüyüş ve miting yapmayı kararlaştırdık. 101 yıl önce bölünüp parçalandığımız Lozan’da tekrardan bir olmaya, birlik olmaya çağırıyoruz. 101. yılında işgalci Türk devletinin işgaline karşı sesimizi yükseltmek için Lozan mitingine bütün Kurdistan coğrafyasında yaşayan halkları davet ediyoruz” diye konuştu. 

Hiçbir zaman kabul edilmeyecek

CDK-S Eşbaşkanı Cemal Özdemir de Kürtlerin bu antlaşmayı hiçbir zaman kabul etmediklerine işaret ederek “Halkımız 100 yıldır bu antlaşmaya karşı tepkisini ortaya koyuyor. Dün nasıl sokaklarda bu antlaşması tanımadığımızı dile getirdiysek 27 Temmuz Cumartesi günü de halkımız yapacağımız yürüyüş ve mitinge katılarak bu antlaşmayı tanımayacaktır. İsviçre’de yaşayan bütün halkımıza ve dostlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Gelin imzalandığı tarihten günümüze kadar katliam, gözyaşı ve zulümden başka halklarımıza bir yararı olmayan bu antlaşmayı protesto edelim’’ şeklinde konuştu.

Aynı mekanda

İsviçre’nin Lozan kentindeki yürüyüş Cumartesi günü saat 13.00 Place des Pionnieres’de başlayacak ve Leman Gölü kıyısında bulunan, Lozan Antlaşmasının imzalanması sonrası kutlama yapılan Chateau d”Ouchy önündeki alanda bir miting gerçekleşecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.