‘Polis rehberi’ne tepki

Kadın Haberleri —

Kadın eylemleri

Kadın eylemleri

  • İsviçre'de Kollektiv Gerechtigkeit adlı kadın hakları aktivistleri, Schaffhausen kantonunda kadınların tacizden korunması için yayımlanan ‘polis rehberine’ tepki gösteriyor.

İsviçre'de Kollektiv Gerechtigkeit adlı kadın hakları aktivistleri, Schaffhausen kantonunda kadınların tacizden korunması için yayımlanan ‘polis rehberine’ tepki gösteriyor. Aktivistler, rehberin kadınlar üzerinde psikolojik baskı oluşturduğunu ve suçun tamamen taciz eden kişiye ait olması gerektiğini vurguladı. Rehberin mağduru suçlayan bir yaklaşıma sahip olduğunu belirten eleştiriler üzerine Schaffhausen Polisi, rehberi modernize edeceğini açıkladı. Güncelleme sürecinde Eşitlik, Şiddet Önleme ve Şiddet Koruma alanında uzmanlardan destek alınacak.

Schaffhausen kantonunda uzun yıllardır yayımlanan bu rehber, kadınlara cinsel saldırıdan korunmanın yollarını öneriyor. İçerikte, kadınların özsavunma kurslarına katılmaları, kendinden emin bir duruş sergilemeleri ve karanlık, ıssız yerlerden kaçınmaları gerektiği belirtiliyor. Ayrıca tehlikeli bölgelerden uzak durulması gerektiği tavsiye ediliyor.  BERN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.