Katil erkek durmuyor

Kadın Haberleri —

Kadın katliamları eylem

Kadın katliamları eylem

Devlet desteğini de arkasına alan erkekler kadın katliamı yaptı

  • İktidarın kadın düşmanı politikaları nedeniyle kadınlar katledilmeye devam ediliyor. Sadece son üç günde basına yansıyan olaylarda 9 farklı kentte en az 8 kadın erkekler tarafından katledilirken, iki kadın da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

AKP iktidarının uyguladığı politikalar nedeniyle kadına yönelik saldırılar gün be gün artıyor. Sadece son üç günde 9 farklı kentte 8 kadın evli olduğu ya da boşandığı erkekler tarafından katledildi. İki kadın da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

 İktidarın politikaları sonucuna kadına yönelik şiddet ve kadın katliamları her geçen gün artıyor. Kadına yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti önlemede önemli bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi iptal edildikten sonra, şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan 6284 sayılı yasa, eşit temsiliyet açısından önemli bir kazanım olan eşbaşkanlık ve nafaka hakkı hedef alınmıştı. Kısacası kadını tüm yaşam alanlarından silmeye yönelik politika izleyen faşist AKP iktidarı, cezasızlıkla cesaretlendirdiği katil erkekler aracılığıyla kadınları katletmeye devam ediyor.

Sadece ajanslara yansıyan şiddet çetelesine göre Mayıs ayında en az 34 kadın katledildi. 20 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Son üç gün içerisinde ise 9 farklı kentte 8 kadın katledildi. Bu katliamların tamamı, kadınların evli olduğu ya da boşanmak istediği ve boşandığı erkekler tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca Riha ve Colemêrg’de ise şüpheli şekilde ölen iki kadının cenazeleri bulundu.

İzmir’de Fatma ve Gülsüm

İzmir’in Konak ilçesinde, 22 Haziran gecesi 23.00 sıralarında, Rıdvan Kahraman (32), evli olduğu Fatma Kahraman’ı ateşli silahla ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen Fatma yaşamını yitirdi. Rıdvan Kahraman, Denizli Otobüs Terminali’nde polis tarafından yakalandı. Aynı gece, 01.30 sıralarında, Sedat Mertoğlu (38), boşanma aşamasında olduğu Gülsüm Mertoğlu'nu (33) kesici aletle yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye götürülen Gülsüm, hayatını kaybetti. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Sedat Mertoğlu henüz yakalanmadı.

Adana'da Şükran

Adana’nın Seyhan ilçesinde Hakim Eba (23), kayınpederinin evinin önüne gelip, boşanma aşamasında olduğu Şükran Eba'yı (19) ateşli silahla katletti. Fail ardından, kayınbiraderi Muhammet Erat, kayınvalidesi Leyla Erat ve kayınpederi Turgut Erat’ı da ateşli silahla katletti. Fail Hakim Eba daha sonra kaçtı.

Balıkesir’de Maizer

Balıkesir’in Gönen ilçesinde Cevri Gökyıldız (62), evli olduğu Maizer Gökyıldız’ı (55) ateşli silahla katletti. Ardından aynı silahla kendini vuran Cevri Gökyıldız ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

Amed’de Hilal

Amed’de önceki gün sabah saat 10.15 sıralarında Hilal Kar, ateşli silahla katledildi. Dini nikahla evli olduğu M.D. tarafından katledildiği belirtiliyor. Fail henüz yakalanmadı. 

Antalya’da Ayten 

Antalya’da Abdülkadir Kocaoğlu, boşandığı Ayten Çağıran’ı kesici aletle katletti. Fail olay sonrası gözaltına alındı.

Dîlok’ta Fatma 

Dîlok’un (Antep) Ereban (Araban) ilçesinde Mehmet Emin Mercandağı, evli olduğu Fatma Mercandağı’nı ateşli silahla katletti. Fail olay yerine gelen jandarma tarafından gözaltına alındı.

Konya’da Ümmü

Konya'da 42 yaşındaki Ümmü Döğer, dün öğrenden önce Arafa Yıldırım (44) adlı şahıs tarafından ateşli silahla katledildi. Selçuklu ilçesine bağlı Nişantaşı Mahallesi’nde oturan Ümmü Döğer, marketten ekmek alıp eve dönüyordu. Apartmana girdiği sırada fail Arafa Yıldırım peşinden apartmana girerek peş peşe ateş etti. Yıldırım, aynı silah silahla intihar girişiminde bulundu. Failin hayati tehlikesinin devam ediyor.

2 şüpheli ölüm

Öte yandan Colemêrg’de önceki günden beri haber alınamayan Kübra Gültekin’in cenazesi dün Zap Suyu’nda bulundu. Riha’nın Haliliye İlçesi’ne bağlı Bahçelievler mahallesi’nde ise N.K.(56) adlı. Kadın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.