Leipzig saldırganı da ırkçı çıktı

Dünya Haberleri —

  • Leipzig polisi 24 yaşındaki bir erkeği, mahallesinde planlanan mülteci konaklama yerine yangın çıkarmaktan soruşturuyor. Mala zarar vermek ve halkı kışkırtmak da suçlamalar arasında.

Leipzig'de bir genç, kundaklama, mala zarar verme, halkı kışkırtma ve anayasa karşıtı semboller (nazi benzeri işaretler) kullanma suçlarından soruşturuluyor. Polis, şüphelinin planlanan sığınma yurduna yangın çıkardığını ve duvarlara mülteci karşıtı sloganlar yazdığını belirtti. Polis, olay sırasında müdahale ederek daha büyük bir felaketi önledi. Vatandaş Girişimi ise mülteciler yerine buraya yaşlıların yerleştirilmesini istiyor, ancak saldırıyı kınadı ve şiddetten uzak durduklarını söyledi.

Serbest bırakıldı

Leipzig'in Thekla semtinde, cumartesi gecesi, bir bina kompleksinde çıkan yangını fark eden bir vatandaş polise haber verdi. Polis, binanın duvarına yaslanmış ve yanmakta olan bir ahşap palet buldu. Yangını söndürüp duvardaki yazıları fark ettiler. Toplanan deliller şüphelinin evine götürdü ve yapılan aramada suçlamalar doğrulandı. Şüpheli kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldı.

Vatandaşlık Girişimi: Kınıyoruz

Leipzig-Thekla'daki bina kompleksi, 29 daireden oluşan üç apartmanda 120 mülteciyi barındıracak. Ancak, bazı mahalle sakinleri bu binaların yaşlılar için kullanılmasını istiyor. Leipzig-Thekla Vatandaş İnisiyatifi, kundaklama olayını kınadı ve şiddetten uzak durduklarını belirtti. Ayrıca, protestolarının yabancılara veya mültecilere karşı olmadığını, binaların yaşlılar için kullanılmasını istediklerini vurguladı. Vatandaş Girişimi, "Bu suç eylemini kınıyoruz ve bu olayla hiçbir bağlantımız olmadığını belirtmek istiyoruz. Şiddet ve yıkım asla protesto aracı olmamalı," şeklinde açıklama yaptı. LEİPZİG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.