Meletî'den sonra Sêwaz

.

.

  • Meletî merkezli önceki günkü depremin ardından dün de merkez üssü Sêwaz olan iki deprem meydana geldi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5,9 büyüklüğündeki Kale depremi sonrası hasar tespit çalışmalarıyla ilgili son durumu açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, “Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız” dedi. 

Meletî'nin Kale ilçesinde önceki gün saat 10.46’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Xarpêt başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Dün itibarıyla Meletî'de 25 ekip, Xarpêt ise 27 ekiple hasar tespit çalışmaları sürdürüldü, iki ilde bin 211 ihbar değerlendirildi. AFAD, bölgede 30 artçı sarsıntının daha yaşandığını kaydetti. 

Dün de Sêwas'ta peş peşe 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin ardından bölgedeki duruma ilişkin açıklama yapan Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır" dedi. SÊWAZ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.