Ordusu, komutan Nûjiyan'ı andı

Nûjiyan Amed

Nûjiyan Amed

  • YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, komutanlarından Nûjiyan Amed'i andı.

Komutanlık tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, YJA Star komutanlarından ve öncü PAJK militanı Nûjiyan Amed'in (Saliha Akbıyık / Amed) Medya Savunma Alanları’na yönelik 23 Temmuz 2023'teki Türk saldırısında şehit düştüğü hatırlatıldı. Komutanlık, Nûjiyan Amed'in hayatı ve mücadelesiyle ilgili bilgiler de paylaştı. Bazı böümleri özetle şöyle:

Nûjiyan Amed, 1970'te Amed'in Çınar ilçesinin Kubeyşî köyünde dünyaya geldi. Ailesi, 1984'te Mersin’in Tarsus ilçesine taşındı. Ailesinden birçok katılım ve şehadet yaşandı. Mersin’de yaşamasına rağmen toprağına olan bağlılığını ve sevgisini yitirmedi. ERNK çalışmalarından etkilenerek 1993'te katılım sağladı.

Dağda gördüğü ilk eğitimlerden çok şey öğrendi. Kadın ordulaşmasının gelişmesi için büyük bir emek verdi; gerilla sahasında komutanlık yaptı. Kurdistan’ın tüm bölgelerinde çalışma ve mücadele yürüttü. Kurdistan’ın dört bir yanında da eğitim ve örgütleme çalışmasını en öncelikli görevi bilerek, buna denk bir katılımın sahibi oldu. Yeni paradigma ile toplumsal alanda yer alarak emek sarfetti.

Rojavayê Kurdistan’da da devrimin gelişmesi için çalıştı. DAİŞ saldırılarını önlemek üzere yüzlerce gencin eğitimini üstlendi.

Öncü bir PAJK militanı ve YJA Star komutanı olarak birçok alanda stratejik çalışmalar yürüttü. Nerede öncülük ve çalışmaya ihtiyaç duyulmuşsa, bunu görev olarak ele aldı, bunun için öneriler geliştirerek o alana gitti.

Şehadet anına kadar edindiği birikim ve tecrübelerle soluksuz bir şekilde mücadele etti. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.