YPJ’li Delîla Cûdî şehit düştü

Kadın Haberleri —

Delîla Cûdî

Delîla Cûdî

  • Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Delîla Cûdî’nin kaza sonucu şehit düştüğünü duyurarak, “Devrim savaşçısı olduğu andan yaşamının son anına kadar devrimin savunulması için mücadele etti. En büyük hayali ülkesinin çocuklarının huzur içinde yaşamasını sağlamaktı” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, Delîla Cûdî'nin (Zozan Kartal) şehit düştüğünü açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Delîla Cûdî'nin (Zozan Kartal) 13 Haziran'da geçirdiği kaza sonucu şehadete ulaştığını duyurdu. Delîla Cûdî’nin (Zozan Kartal), Silopiya'da doğduğu ve yurtsever bir ailede büyüdüğü belirtilen Komutanlık açıklamasında, Delîla’nın Kobanê'nin DAİŞ çeteleri tarafından kuşatıldığı ve Kürt halkının soykırımla karşı karşıya kaldığı 2014’te devrime katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Delîla Cûdî’nin devrim yürüyüşüne ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Devrim savaşçısı olduğu andan yaşamının son anına kadar devrimin savunulması için mücadele etti. Reqa'nın özgürleştirilmesinde ve DAIŞ çetelerine karşı yürütülen direnişe damgasını vurdu. Mücadeleye genç yaşta katılan ve yaşamını ülkesine adayan yoldaşımız Delîla, coşkusu, heyecanı ve yüksek enerjisiyle hayatına yön verdi. Kendini askeri alanda geliştirdi ve güçlü karakterini her zaman ön planda tuttu. En büyük hayali ülkesinin çocuklarının huzur içinde yaşamasını sağlamaktı.”

Komutanlık, Delîla Cûdî’nin yoldaşları olarak daima şehitlerin hedef ve hayallerine bağlı kalacaklarını vurgulayarak, “Şehitlerimizin anıları her zaman mücadele yolumuzu aydınlatacaktır. Şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, demokratik ve özgür bir sistem için daima çalışma ve mücadele etme sözü veriyoruz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.