170'ten fazla köy boşaltıldı

❏

  • CPT, 1991 ila 2024 yılları arasında işgalci Türk devleti ve İran tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 425 kişinin katledildiğini ve 170’den fazla köyün boşaltıldığını açıkladı.

Toplumsal Barışı İnşa Timleri (CPT), önceki akşam Silêmanî'de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, işgalci Türk devleti ve İran’ın Başûrê Kurdistan topraklarına yönelik gerçekleştirdikleri işgal saldırılarının verileri paylaşıldı. Açıklamada, şunlar belirtildi: “Türkiye’nin saldırılarında 344 kişi yaşamını yitirirken 358 kişi de yaralandı. İran’ın saldırılarında ise en az 81 kişi yaşamını yitirdi, 62 kişi de yaralandı.”

Saldırılar sonucunda 194 çocuk ve 204 kadının katledildiğini ifade eden CPT, 18 kişinin kimyasal nedeniyle katledildiğine dikkat çekerek, “Türkiye ve İran’ın saldırıları nedeniyle 170’ten fazla köy boşaltıldı” dedi.

CPT, açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “2015 yılında Türk ordusu, Kandil Dağı’nın Zergelê köyünü bombaladı ve 18 yurttaş yaşamını yitirdi. Bu, Türkiye’nin Kurdistan Bölgesi’ne yönelik ilk SİHA saldırısı olarak ifade ediliyor. Türkiye ve PKK arasındaki barış sürecinin sona ermesinden sonra bu bombardımanlar başladı. Genel olarak, Kurdistan Bölgesi’ndeki sivil kayıpların yüzde 69’u Türkiye’nin hava saldırıları ve bombardımanları nedeniyle gerçekleşti.” SILÊMANÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.