2 saat televizyon 27 dakika kitap

Toplum/Yaşam Haberleri —

Kitap

Kitap

  • Almanların kitap okuma alışkanlığı azalırken, televizyon izleme süreleri artıyor. Frankfurt Kitap Fuarı ise 16-20 Ekim'de kapılarını açıyor, bu yılın Onur Konuğu İtalya.

Son araştırmalar, Almanların geçen yıla göre daha az kitap okuyup daha fazla televizyon izlediğini gösteriyor. Federal İstatistik Dairesi'ne (Destatis) göre, Almanlar günde ortalama 27 dakika boyunca kitap, gazete ya da e-kitap gibi basılı veya dijital içerikler okuyor. Bu sürenin 12 dakikası kitap okumaya, 9 dakikası ise gazete okumaya ayrılıyor. Ancak, televizyon karşısında geçirilen süre bunun çok üzerinde; Almanlar günde ortalama 2 saat 8 dakika televizyon izliyor.

Yaşlandıkça…

Destatis'in verilerine göre, yaşlandıkça okuma alışkanlıkları artıyor. 65 yaş ve üzerindeki kişiler, günde ortalama 54 dakika okuyarak en fazla zaman ayıran grup oluyor. 45-64 yaş grubundakiler ise günde 26 dakika okuyor. 30-44 yaş arasındaki kişiler sadece 13 dakika okurken, 18-29 yaş grubundaki gençler günde 11 dakika okuyor. 10-17 yaş arası çocuklar ve gençler ise okumaya ortalama 19 dakika ayırıyor.

Kadınlar daha çok okuyor

Kadınlar okuma konusunda erkeklerden daha istekli. Kadınlar günde ortalama 30 dakika okurken, erkeklerde bu süre 24 dakikada kalıyor. FRANKFURT

 

* * *

4 bin yayınevi fuarda

Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı, 16-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 100'den fazla ülkeden yaklaşık 4 bin yayınevinin katılacağı fuarda, 1.000 yazar kitaplarından bölümler okuyacak ve kitaplarını imzalayacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.