Aylar sonra ilk görüşme

"Özgürlüğe Ses Ver" eylemi

  • Cezaevlerindeki eylemlerini 4 Temmuz’da sonlandıran tutsaklarla aileleri aylar sonra ilk kez görüştü.

27 Kasım 2023 tarihinde “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında açlık grevine giren Türkiye cezaevlerindeki siyasi tutsaklar, ardından mahkemeleri boykot etti, aile görüşüne çıkmadı. Eylemlerini 4 Temmuz itibariyle sonlandıran tutsaklarla aylar sonra ilk kez görüşen aileleri, izlenimlerini Mezopotamya Haber Ajansı’na anlattı.

Afife Kartal

Tutsaklara da ailelere de işkence

Antalya Y Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak oğlu Muhammed Kartal ile 3 ay sonra görüşebilen Afife Kartal, "3 ay sonra 19 saat yol gittik, oğlumu 40 dakika görebilmek için. Cezaevinde nasıl onlara kötü muamele yapıyorlarsa, bize de aynı şekil kötü muamele yapıyorlar" dedi. 

Kartal, tecritin İmralı’dan başlayarak tüm cezaevlerine yayıldığına dikkat çekerek, “Vicdan sahibiyim, diyen herkese sesleniyorum; Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki bu tecridin kalkması için mücadele etmeliyiz. Eğer Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkarsa çocuklarımız ve Kürtler üzerindeki tecrit de kalkar" ifadelerini kullandı. 

Remziye Alan

Tutsaklardan mesaj

İzmir Buca Cezaevi'nde tutulan Mazlum Alan'ın annesi Remziye Alan ise oğluyla yaptığı telefon görüşmesini aktardı. Alan, "Eğer bir sonuç almazlarsa tekrardan farklı bir evreyle eylemlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Oğlum, 'Sonuçları ve bedeli ne olursa olsun Önderimiz üzerindeki tecrit kalkana kadar mücadele edeceğiz’ dedi” sözleriyle görüşmeyi aktardı.

Behiye Kırık

Antalya S Tipi Cezaevi'nde tutsak bulunan Mehmet Kırık'ın annesi Behiye Kırık da oğlunun eylem sırasında kötü muameleye maruz kaldığını belirterek "gelin bu mücadeleyi daha güçlü ve kitlesel olarak büyütelim" çağrısı yaptı. HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.