Bilbês 46 gündür yasak

Bilbês köyü

Bilbês köyü

  • Elkê’ye bağlı Bilbês köyündeki asker ablukası ve fiili yasak, 46 gündür sürüyor.

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Bilbês köyündeki asker ablukası ve fiili yasakla birlikte köyün dört bir tarafına konuşlanan askerler, özellikle akşam saatlerinde köyün kırsal kesimini rasgele bombalıyor.

Bilbês köy kırsalı, Şırnak Valiliği tarafından 29 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında sivil halk yasaklandı. Yasak kararı kaldırılsa da köydeki abluka devam etti. Valilik, 8-23 Ağustos tarihleri arasında bir kez daha bölgeyi yasakladı. Yasak kararıyla beraber bölge, önce savaş uçaklarıyla ardından da günlerce SKY tipi helikopterler tarafından bombalandı. En son 13 Ağustos'ta Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez'in yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex il Eşbaşkanlarının oluşturduğu heyet köyü ziyaret etti.

Şırnak Valiliği tarafından iki kez yasak ilan edilen yasak 23 Ağustos’ta sona erdi. 46 gündür uygulanan yasak nedeniyle yurttaşlar günlük yaşamlarını sürdüremez hale geldi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; yurttaşlar hayvanlarını köyün dışına çıkaramıyor, bağ ve bahçelerine gidemiyor. Köye giriş ve çıkışlara ise Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldıktan sonra izin veriliyor. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.