DEM Parti: Tecridi acilen kaldırın

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, Ortadoğu ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt sorunun çözüm yeri Meclis'tir" dedi.

Eşbaşkan Hatimoğulları, partisinin dünkü Grup Toplantısı'nda konuştu. Türkiye eğer gerçekten güvenli bir sınıra sahip olmak istiyorsa yapması gereken ilk şeyin, dış politikasını barış ve diplomasi üzerinden inşa etmesi, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözmesi olduğunu belirten Hatimoğulları, Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemleri ve muhataplarının netliğine şaret etti. Kürt sorununun çözümünde pusulanın demokratik müzakere ve onurlu barış olduğunu kaydeden Hatimoğulları, şunların altını çizdi:

* Ortadoğu ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’dır.

* Kürt sorununun çözüm yeri Meclis'tir. Parlamentoda ve siyasette muhatap DEM Parti’dir.

* Demokratik zeminde siyasi partiler ve demokrasi güçlerinin tamamıdır, toplumun bizatihi kendisidir.

* Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Sayın Öcalan çıkıp konuşsun ve ne konuştuğunu hep birlikte görelim. Vakit geçirilmeden acil bir biçimde bu konuda adım atılmalıdır.

DEM Parti hazırdır

DEM Parti olarak onurlu bir barış ve demokratik cumhuriyetin inşası için ağır bedeller ödeyerek bugünlere geldiklerini hatırlatan Hatimoğulları, "Bugünden sonra da hangi bedeller ödenmesi gerekiyorsa DEM Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzun altını buradan bir kez daha çiziyorum."

MYK olağanüstü toplandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Eşbaşkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Kürt sorununun çözümüne dair tartışmaların ele alınacağı öğrenildi. ANKARA

 

* * *

Avukatlardan İmralı başvurusu

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 44 aydır haber alamadıkları İmralı'daki müvekkilleri ile görüşmek için başsavcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuruda bulundu.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tecrit koşulları altında rehin tutulan ve 44 aydır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları, yeni bir başvuru yaptı. Başvurular, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç tarafından yapıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne başvuruda bulunan avukatlar, ayrıca İmralı'daki diğer müvekkilleri Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'la da görüşmek istedi.

Avukatların görüşme başvurularının çoğuna yanıt verilmiyor. Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verilen yanıtlarda ise "disiplin cezaları" gerekçe gösterilerek avukat görüşleri 6 aylık periyotlarla yasaklanıyor. BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.