Frankfurt derneğine kavuştu

Toplum/Yaşam Haberleri —

Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi açılışı

Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi açılışı

  • Üç yıla yakındır mekan bulunamamasından dolayı kapalı olan Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) yeni yerinin açılışını yaptı.

OSMAN ÇAKIR/FRANKFURT

1983’de kurulan ve üç senedir yer bulamadığı için kapalı olan merkez yeni yerini halkın katıldığı bir açılışla hizmete açtı. Açılış, Kawa Federasyonu temsilcileri, Kadın Meclisi üyeleri, Agif temsilcileri ve Alman dostların katılımıyla gerçekleşti. Frankfurt Demokratik Halk Meclisi ve Amara Kadın Meclisi’nin organize ettiği açılış programı, Demokratik Halk Meclisi eşbaşkanlarının katılımcıları selamlamasıyla başladı. Eşbaşkanlar tarafından yapılan konuşmalarda kurumlaşmamın Kürt halkı için önemine değinildi. Ayrıca etkinlikte söz alan siyasetçi Mordem Serhad, büyük emek verilerek açılan bu kurumun içinin mutlaka doldurulması gerektiğini ifade etti. Serhad, “Kültürel soykırıma ancak güçlü bir kurumlaşmayla yanıt verilebilir” dedi. Etkinlikte Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Frankurt PJAK Komitesi temsilcileri de birer konuşma yaparak, “Omuz omuza mücadele edeceğiz” diyerek, dayanışma mesajı verdi.

Açılışta Amargi müzik grubu da bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Katılımın çok yoğun olduğu açılış etkinliği çekilen halaylarla son buldu.

Yeni derneğin adresi ise şöyle: Am Industriehof 7, 60487 Frankfurt

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.