Hasta tutsağa 6 kez hücre cezası

Berivan Bekçi

Berivan Bekçi

  • Ağır hasta tutsaklar listesinde olan Şivekar Ataş’a 6 kez hücre cezası verilerek infazı yakıldı.

İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde 8 yıldır rehin bulunan tutsak Şivekar Ataş’ın avukatı Berivan Bekçi, 6 hücre cezasından 2’sinin onaylandığını aktardı, “kendi tuttuğu defterden, şarkı sözlerinden, yırtık bir çarşaftan ceza verildi. Eğitim ve propaganda yaptırmaktan 11 günlük ceza verildi” dedi.

Cezalarla infazı yakıldı

Şivekar Ataş’ın bu yıl içinde tahliye olacağı bilindiği için peş peşe cezalarla bunun engellendiğini kaydeden Berivan Bekçi, “bu hücre cezaları TMK kapsamında olduğu için 1’den fazla aldığında infazı yakılmış oluyor. Şivekar’ın da infazı böyle yakıldı” diye belirtti.

 

 

Şivekar Ataş

 

Durumu kötüye gidiyor

Şivekar Ataş’ın annesi Rabia Ataş da kızının durumunun kötüye gittiğini belirterek yürümekte artık zorlandığını kaydetti. Anne Ataş, “Onun gibi hasta tutsakların içeride değil dışarıda olması gerekiyor. Tedavi de etmiyorlar, keyfi muamele uyguluyorlar” diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Bir yıldır ameliyat tarihi bekliyor

2016 yılında Muş’ta tutuklanan 28 yaşındaki Şivekar Ataş’a  “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıl hapis cezası verildi. Ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan Ataş’ın, kalp kapakçığında çürüme tespit edildi. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastası Ataş’ın rahmindeki iki kist bulunması nedeniyle ameliyat olması gerekiyor. DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu 10 Ağustos 2023 tarihinde Ataş’ın durumunu meclise taşımış ve ameliyat tarihi beklediğini belirtmişti. Bir yıl geçti ancak hala ameliyat tarihi verilmiş değil. GÜLİSTAN GÜLMÜŞ/JİNNEWS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.