Hükümet meşruluğunu kaybetti

Subhi Mehdi

Subhi Mehdi

  • Kurdistan Komünist Partisi Sözcüsü Subhi Mehdi, Türk devletinin işgal saldırılarının tarihi arka planına işaret ederek, “Türkiye ne zaman fırsat bulduysa, Osmanlı toprakları saydığı alanlara saldırılar düzenliyor. Şu an yaşanan, Türk devletinin Kurdistan Bölgesi topraklarına tecavüzüdür” dedi.

Rojnews’e konuşan Mehdi, KDP’nin rolüne de değindi. Saldırılara onay veren bir yönetimin meşruluğunu da yitirdiğine dikkat çeken Mehdi, “Irak ve Kurdistan Bölgesi hükümetleri Türk devletinin saldırılarına karşı koyamayacak kadar zayıftır. Kurdistan Bölgesi hükümetinin şu an bir meşrutiyeti yoktur ve zamanı dolmuştur. Bu nedenle hükümet adına geliştirilen ilişkiler de partiseldir, kişiseldir, siyasidir. Türk devleti için de bu bir fırsata dönüşmüştür ve bazı merkezleri kendi kontrolü altına almak istiyor” şeklinde konuştu.

Bedir Hareketi: Güçlerinizi çekin

Bedir Hareketi lideri Hadi Amiri de, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin güçlerini Irak’tan çekmesini istedi. İşgalin Irak Anayasası'nın ihlali anlamına geldiğini ifade eden Amiri, Irak topraklarından güçlerini çekmediği sürece Türkiye ile hiçbir biçimde ilişkilenmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Süleymaniye ve Xaneqîn’de gösteriler

Başure Kurdistan’ın Süleymaniye ve Xaneqîn kentlerinde işgal saldırıları protesto edildi. Süleymaniye’de bulunan Baxê Giştî Parkı’nda bir araya gelen onlarca kişi adına açıklamayı okuyan Şinê Ali, Kurdistan bölge hükümetine ulusal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirerek işgal saldırılarına karşı durmaları çağrısında bulundu. Xaneqîn’de ise Kurdistan Komünist Partisi üyeleri eylem yaptı. Eylemde konuşan Kurdistan Komünist Partisi Xaneqîn Komitesi Başkanı Abbas Rahman, “Hem Kurdistan Bölgesi hem de Irak hükümetlerine duyurmak istiyoruz. Güney Kurdistan topraklarına yönelik bu işgal saldırılarını durdurmak için derhal gerekli adımlar atsınlar” dedi. ROJNEWS/HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.