Kayyuma karşı yürüyüş

Colemêrg kayyum eylem

Colemêrg kayyum eylem

  • Qoser’de, İstanbul’dan Colemêrg’e başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü”ne destek amacıyla yürüyüş yapıldı; Hezex’teki yürüyüşe polis saldırdı. 

Qoser (Kızıltepe) Belediyesi önünde bir araya gelen grup, Özgürlük Meydanı’na yürüdü. “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz” pankartının taşındığı yürüyüşte, “Belediyeler bizimdir”, “İrademe dokunma”, “Gaspa izin vermeyeceğiz”  dövizleri taşındı. DEM Parti Mêrdîn İl Eşbaşkanı Mehmet Mehdi Tunç, kayyumun Kurdistan’da yarattığı tahribatlara dikkat çekti. Halk belediyeciliğinin önemine işaret eden Tunç, kayyumun hırsızlık ve talandan başka bir şey olmadığını dile getirdi. Konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Eylem daha sonra sloganlar eşliğinde sona erdi. 

DEM Parti Şirnex İl Örgütü’nün Hezex (İdil) ilçesinde düzenlemek istediği yürüyüşe ise polis saldırdı. Aralarında DEM Parti Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal ve Zeki İrmez, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl yöneticileri, Barış Anneleri üyeleri, Hezex, Cizîr ile Silopiya belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu kitle, DEM Parti Hezex İlçe Örgütü önünden belediyeye yürümek istedi. Kitleyi engelleyen polis,  yürüyüşte kararlı olan kitleye bir süre sonra saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Hezex Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Adıbeli, polis kalkanıyla yaralandı. Polis saldırısına, “Hesap vereceksiniz” diyerek tepki gösteren kitle, polis ablukasında oturma eylemi gerçekleştirdi. MÊRDÎN/ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.