Lavrov: Ukrayna’da bulunan Fransa askerleri meşru hedeftir!

Dünya Haberleri —

Sergey Lavrov

Sergey Lavrov

  • Ukrayna’da bulunan Fransa askerlerine dair konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Statüleri ne olursa olsun, silahlı kuvvetlerimiz için meşru bir hedeftir" dedi.

Afrika turunun ikinci durağı Kongo Cumhuriyeti’nde Ukrayna’daki savaşa dair açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gelecek ay İsviçre'de yapılması planlanan Ukrayna Barış Güvenlik Konferansı’nı reddetti ve Ukrayna’daki Fransız askeri güçlerini hedef almaktan kaçınmayacaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'daki herhangi bir Fransız askeri varlığının, bu isterse bir askeri eğitmen olsun, Rus silahlı kuvvetleri için "meşru hedef" teşkil edeceğini söyledi.

Lavrov, Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Jean Claude Gakosso ile yaptığı görüşmenin ardından Oyo kentinde ortak basın bir toplantısı düzenledi. Fransız eğitmenlerin savaş birliklerini eğitmek üzere halihazırda Ukrayna topraklarında bulunduğunu kaydeden Lavrov, "Statüleri ne olursa olsun, askeri yetkililer ya da paralı askerler silahlı kuvvetlerimiz için meşru bir hedeftir," dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı, Fransız askeri eğitmenlerin ülkesindeki eğitim merkezlerine girmesine izin veren evrakları imzaladığını bildirmişti.

Geçen yıl basına sızan belgelerde, Batı'dan özel kuvvetlerin Ukrayna'da sahada olduğunu, İngiltere, ABD ve Baltık Devletleri'nin yanı sıra Fransa'dan da büyük birliklerin bu ülke topraklarında bulunduğu iddia edilmişti. Bu birliklerin tam olarak ne yaptığı ya da sayılarının hangi seviyede olduğu şu ana kadar açıklık kazanmadı.

Lavrov, ziyaret sırasında verdiği demeçte temmuz ayında İsviçre'de yapılması planlanan Ukrayna Barış Konferansını da reddetti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın davet edilmediği konferansa destek sağlamak amacıyla şu anda Asya'da bulunuyor. Lavrov "İsviçre'deki bu konferansın hiçbir anlamı yok. Sahip olabileceği tek anlam, parçalanma sürecinde olan bu Rusya karşıtı bloğu korumaya çalışmak" dedi. OYO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.