Mezarlık ateşe verildi

Berwarî bölgesinde ateşe verilen mezarlıklar

Berwarî bölgesinde ateşe verilen mezarlıklar

  • Türk işgal saldırılarının sürdüğü Berwarî bölgesindeki Xişxaş köyünde arazi ve mezarlık ateşe verildi.

Rojnews’in yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre; Türk askerleri önceki gece Dihok’un Berwarî bölgesinde bulunan Xişxaş köyündeki araziyi ve köy mezarlığını ateş verdi. 

Rûdaw'a konuşan Toplumsal Barış Timleri CPT İnsan Hakları Sorumlusu Kamaran Osman da Türk savaş uçaklarının Mawet ve Şarbajer ilçelerinde üç kez bombaladığını kaydetti. Osman, “Hava saldırılarının ikisi Dukan bölgelerine yapıldı. 3. saldırı ise Girdereş bölgesine yapıldı. Saldırılar sonucu yaklaşık 25 dönüm arazide yangın çıktı” dedi.

Mawet ve Şarbajer ilçeleri Silêmanî’nin kuzeyinde yer alıyor. DIHOK

 

* * *

Irak heyeti Ankara'ya gidiyor

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak ile Güvenlik Mekanizması'nın dördüncü toplantısının bu hafta Ankara'da yapılacağını söyledi.

Fidan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fidan, şunları söyledi: “Irak ile ilişkilerimizi kurumsallaştırma faaliyetlerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra imzalanan 27 anlaşmanın ardından iki ülke arasındaki üst düzey planlama grubunun çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu grup bir araya gelecek. Irak'tan bakan arkadaşlar, Türkiye'den bakan arkadaşlar Dışişleri Bakanları'nın koordinasyonunda Türkiye'de toplanacaklar. İki ülke liderliğinin aldığı kararların enerjiden suya, sudan sağlığa, sağlıktan eğitime, terörle mücadeleden askeri güvenlik iş birliğine nasıl ilerlediğini teker teker gözden geçireceğiz." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.