Punkların Sylt çıkarması

Dünya Haberleri —

  • Alman punklar zenginlerin tatil adası olarak bilinen Sylt adasında aşırı sağ yükselişe, ekonomik dışlanmaya ve iklim krizine tepki olarak protesto kampı kurdu. 6 Eylül'e kadar zenginlerin steril eğlencelerinde huzur(!) bırakmayacaklar. 

Mohawk saçlı, yırtık tişörtlü ve piercingli yüzlerce Alman Punk  zenginlerin gözde tatil beldesi Sylt adasına yaz boyunca kamp kurmak için girdi. Zenginlerin eğlence için “Almanya Almanlarındır, Yabancılar dışarı” sloganları eşliğinde eğlencesi basına yansıyan tatil beldesi, Punk akınına uğradı. Ülkenin dört bir yanından 9 euroluk biletlerle gelen Aktion Sylt katılımcıları, ekonomik dışlanma, çevresel bozulma ve aşırı sağ yükselişe karşı tüm yaz boyunca elitleri rahatsız etmek için Sylt adasında kamp kurdu. Irkçı sloganı eğlencelerinin bir parçası yapan zenginlere tepki için küçük bir punk grubu "aşırı sağa karşı yüksek sesle" yazılı bir pankart açmış ve bu yıl protesto için seferber olacaklarını duyurmuştu. Sylt'in varlıklı tatilcilerini dehşete düşüren ve magazin basınında neşeyle karşılanan yaz "istilası" başladı. 

Nazi mirasçıları huzurlu tatili unutsun

Kuzey Amerika yerlisi Mohawk halkının saç sitilinde kesilmiş saçları ve piercingli yüzleri adaya akın eden solcu gençlerin elitlere sürprizi kurdukları çadırlar ve sahilde yatışları ile başladı. Zenginleri steril eğlencesini bozmakta kararlı olduklarını söyleyen Punk gençlerin Aktion Sylt grubu, "faşist sübvansiyon tahsildarları, vergi kaçıran Nazi mirasçıları ve geri kalmış dünya yıkıcıları için güvenli huzurlu tatilleri geçmişte kaldı. Bunun için geldik” diyor. 

Anti-kapitalist Anarşist Pogo Partisi

Aktion Sylt yaz boyunca mitingler ve kültürel etkinlikler planlıyor. Sol görüşlü yazar ve sendika yetkilisi Marco Höne, 7 Ağustos'ta Zengin ve Çirkin adlı kitabını okuyacağı Your Wealth Makes Me Throw Up başlıklı bir toplantı için güneybatıdaki Stuttgart'tan gelecek. Kendisini "1981'den beri ayaktakımının ve sosyal parazitlerin partisi" olarak tanımlayan Almanya'nın anti-kapitalist Anarşist Pogo Partisi (APPD), bu yıl da protesto kampına katılacağını söyledi. Parti Instagram'da "Sylt'in yüksek sosyetesinden gelen her türlü tacizi onları daha da kızdırmak için bir fırsat olarak kullanmaktan mutluluk duyuyoruz" diye paylaştı. "Zengin ve güzellerin gözde tatil beldesini bir kez daha 'ucuz turistlerle' dolduralım." SCHLESWIG-HOLSTEIN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.