Yılmaz: Baskınlar bizi yıldıramaz

Yurt Dışı Haberleri —

NAV-Berlin polis baskını

NAV-Berlin polis baskını

  • Alman polisinin NAV-Berlin’e keyfi ve hukuksuz baskını ile göz altına alındıktan sonra serbest bırakılan Eşbaşkan Hüseyin Yılmaz, “Baskını şiddetle kınıyoruz, görevimizin başındayız siyasal ve toplumsal çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN 

Almanya’nın başkenti Berlin’in Reinickendorf semtinde bulunan NAV-Berlin Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Alman polisinin keyfi ve hukuksuz uygulamalarına maruz kaldı. Özel ekiplerle düzenlenen baskında, polisin arama belgesi göstermedi. Baskını gerçekleştirme nedenini de açıklama gereği görmeyen Berlin Polisi Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bulunanlara silah doğrultarak tehditlerde bulundu. Hafta sonu DKTM’de sosyal aktiviteler için bir araya gelen aileler, çocukların da bulunduğu ortamda Berlin polisinin silahlı baskınına ve tehditlerine refleks gösterdi.

Berlin polisinin ailelerin ve çocukların bulunduğu bir esnada NAV-Berlin’e bu tarz bir baskın yapması yükselişe geçen yabancı düşmanlığının polisteki yansıması olarak yorumlandı. Dernek üyeleri, yapılan baskının dernekler yasasıyla bağdaşmadığını ifade ederken, olayın Almanya’nın demokratik iddiaları ile çeliştiğini vurguladılar. Ayrıca baskın sırasında kimlik kontrollerinin yapıldığı ve avukat bulunmaksızın sorgulama gerçekleştirildiği de belirtilen diğer önemli ihlaller arasında yer aldı.

 

 

Yılmaz: "Türkiye’deki Baskıların Yansımasıdır"

Bu baskın, Alman devletinin Türk devleti ile yaptığı anlaşmaların Kürt kurumlarına ve üyelerine yönelik baskı ve saldırıları içerip içermediği sorusunu da gündeme getirdi. Baskında gözaltına alınan Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ve bir dernek üyesi polis merkezine götürülüp ardınan serbest bırakıldı.

Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, baskının Türkiye ve Kürdistan’da uygulanan baskıcı politikaların bir yansıması olduğunu belirtti. Yılmaz, "Demokratik toplum merkezimize yapılan bu saldırı kabul edilemez. Bu baskın, topluma korku salmayı amaçlamaktadır," dedi ve halkı bu tür uygulamalara karşı duyarlı olmaya davet etti.

Alman polisinin bu tür keyfi uygulamlarından rahatsız olduklarını söyleyen Eşbaşkan Yılmaz ancak bu tür baskıların mücadelelerini daha da güçlendirdiğini ve toplumsal çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, baskının Abdullah Öcalan’ın tutuklanmasının yıl dönümüne yaklaşan bir dönemde gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını belirtti.

“Demokrasi Güçlerine Çağrı”

Yılmaz, devrimci, sosyalist, demokrat ve barış yanlısı herkesi bu tür baskılara karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı. Yılmaz”; Hiç kimse bu duruma seyirci kalmamalı. Toplumsal mücadelemizi geliştirmek hepimizin görevidir. Kapımız herkese açıktır; birlikte mücadele edelim ve halklarımızın özgürlüğü için faşist zihniyete karşı omuz omuza duralım," dedi. Eşbaşkan Yılmaz demokrasi mücadelesinin yükseltilmesi için ortak mücadele çağrısı yaptı.

Ancak Nav Berlin üyeleri, bu baskıların kendilerini yıldırmayacağını, aksine mücadelelerini daha da güçlendireceklerini ifade ederek geri adım atmayacaklarını belirttiler.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.