Şehit gazeteci uğurlandı

Murat Mîrza'nın cenaze töreni

Murat Mîrza'nın cenaze töreni

  • İşgalci Türk devletinin Şengal’de Çira TV ve Çira FM çalışanlarını taşıyan aracı hedef alan saldırısında yaralı olan Murat Mîrza şehit düştü. Gazeteci Mîrza'nın cenazesi, törenle Girê Gewr Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türk devleti, Şengal’de 3 Ağustos 2014 Fermanı’nın yıl dönümünün yaklaşması sebebiyle haber takibi yapan Çira TV ve Çira FM çalışanlarını taşıyan araca 8 Temmuz’da  hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda üç gazeteci ile yoldan geçen başka aileden dört kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi gören gazetecilerden Murat Mîrza İbrahim, önceki akşam ameliyat masasında kurtarılamadı.

Otopsi işlemlerinin ardından Murat Mîrza’nın cenazesi dün sabah Şengal merkezine ulaştı. Cenaze, Şengal’den son yolculuğuna uğurlanmak üzere Sikêniyê nahiyesine taşındı. Murat Mîrza’nın cenazesi ailesinin talebi üzerine Girê Gewr Mezarlığı’nda çalışma arkadaşları, Özerk Yönetim çalışanları ve akrabaları tarafından kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Büyük bir öfke ve derin bir üzüntünün hakim olduğu defin töreninde çalışma arkadaşları, Murat Mîrza’nın mezarının üzerine kamera bırakarak işgale ve ihanete karşı mücadeleyi yükseltme sözü verdi. ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.