Sosyal yardım sayısı arttı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Sosyal yardım

Sosyal yardım

  • Hollanda'da yılın ilk çeyreğinde, önceki yıllara göre daha fazla kişi sosyal yardım talebinde bulundu.

Bu artış, özellikle 27 yaş altı gençler arasında daha fazla sosyal yardım alınmasından kaynaklandı. Ancak, 2021'in başından bu yana ilk kez, 27 yaş üstü kişiler arasında da sosyal yardım alanların sayısı arttı.

Mart ayı sonunda, emeklilik yaşına kadar olan 403 bin kişi sosyal yardım aldı, bu sayı geçen yıla göre yüzde 1 artış gösterdi. Böylece bu yılın ilk çeyreği, sosyal yardım alanların sayısının art arda yükseldiği üçüncü çeyrek oldu.

27 yaş altı grupta yüzde 8 artışla 39 bin kişi sosyal yardım aldı. 27-45 yaş grubunda ise sosyal yardım alanların sayısı yüzde 1 artarak 136 bine ulaştı.

Sosyal yardım alan gençlerin sayısındaki artış, muhtemelen bu gruptaki işsizlik oranının da geçen yıl daha hızlı artmasından kaynaklanıyor. Bazı durumlarda, işsizler sosyal yardıma hak kazanabiliyor.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verileri cinsiyete göre de ayırdı. Mart ayı sonunda, sosyal yardım alan erkeklerin sayısı geçen yıla göre yüzde 2 arttı. Kadınların sayısı ise aynı kaldı. Ancak, hala sosyal yardım alanların yüzde 57'sini kadınlar oluşturuyor. AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.