‘Suskunluğu kabul etmiyoruz!’

Kadın Haberleri —

  • Basel Ronahî Kadın Meclisi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için CPT'ye 1300 mektup gönderdi. Kadınlar ‘Önderliğimiz üzerinde yürütülen insanlık dışı bir uygulama var. CPT’nin tecrit karşısındaki suskunluğunu kabul etmiyoruz’ dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' hamlesi kapsamındaki eylemler İsviçre'de aralıksız olarak sürdürülüyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından CPT'nin sorumluluğunu yerine getirmesi talebiyle startı verilen mektup kampanyası çerçevesinde İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) çatısı altında çalışmalarını sürdüren kadın meclisleri hafta başından bu yana Lozan, Sion, Zürih, Cenevre ile Aarau kentlerinde toplanan binlerce mektubu CPT'ye göndermişti.

Eylemliliklerin yeni durağı ise Basel kentiydi. Ronahî Kadın Meclisi üyeleri Cumartesi günü Claraplatz Postanesi önünde bir araya gelerek CPT'ye gönderilmek üzere imzalanan 1300 mektubu postaladı. Mektup gönderimi öncesi Ronahî Kadın Meclisi adına Necla Kılıç tarafından bir açıklama yapıldı.

İmralı’da insanlık dışı uygulama var

Kürt halkı ve dostlarının CPT'yi görevini yerine getirmesi talebiyle aralıksız olarak yıllardır kampanyalar yürüterek seslerini duyurmaya çalıştığını söyleyen Necla Kılıç, şöyle konuştu:

"Biz Basel'de yaşayan Kurdistanlılar olarak sürdürülen kampanya çerçevesinde bugün CPT'ye mektup gönderirken CPT'ye sorumluluğunu bir daha hatırlatmak istiyoruz. Önderliğimiz üzerinde yürütülen insanlık dışı bir uygulama söz konusu. Önderliğimize yönelik 1998'de devreye konan uluslararası komplonun devamı niteliğinde sürdürülen bu uygulamaya karşı  sorumluluğunu yerine getirmesi gereken CPT, dün olduğu gibi bugün de suskunluğunu sürdürmektedir. CPT'nin tecrit karşısındaki bu tutumunu kabul etmediğimizi buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya dek Kürt kadınları olarak eylemlerimizi her alanda sürdüreceğiz."

Konuşmanın ardından imzalanan 1300 mektup CPT'ye postalandı. BASEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.