10 yıl sonra gelen özgürlük

YPJ'nin DAİŞ'in elinden kurtardığı Êzîdî kadınlar

YPJ'nin DAİŞ'in elinden kurtardığı Êzîdî kadınlar

  • Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), 74. Ferman’da DAİŞ tarafından kaçırılan iki Êzidî kadını ve bir çocuğu kurtardı.

YPJ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hol Kampı’na düzenlenen operasyonda 3 Ağustos 2014'te Şengal'de DAIŞ çeteleri tarafından kaçırılan 25 yaşındaki Ezize Xalid Ali çetelerin elinden kurtarıldı.

Ezize’nin yanında büyümüş

Operasyonda Xunav isimli çocuk da kurtarıldı. Xunav’ın kaçırıldığında 2 aylık olduğu ve Ezize’nin yanında büyüdüğü bildirildi.

24 yaşındaki Tewaf Davut Çeto ise, kendi imkanlarıyla Irak-Suriye sınırında çetelerden kaçarken YPJ’liler tarafından bulunarak güvenliği sağlandı. Kurtarılanlar YPJ Basın İrtibat Merkezi Başkanı Lena Hisên ve YPJ Sözcüsü Rûken Cemal tarafından karşılandı.

Lena Hisên Şengal katliamının yıldönümünde Êzidî kadınların kurtarılmasının DAİŞ'ten alınan en büyük intikam olduğunu söyledi.

DAİŞ hücresi çökertildi

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’ne bağlı Anti-Terör Güçleri (HAT), Hol Kampı’nda DAİŞ çetelerine baskın düzenledi ve 7 çete mensubunu yakaladı. HAT tarafından yapılan açıklamaya göre operasyon 31 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşti. Teknik takibe alınan DAIŞ çetelerinin hücre evinin baskın sonucu çökertildiği ve 7 çete mensubunun yakalandığı belirtildi. QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.