Alman taraftarların öfkesi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Almanya - İspanya maçı

Almanya - İspanya maçı

  • Avrupa Şampiyonası’nda İspanya'ya uzatmalarda 2-1 yenilerek çeyrek finalde elenen Almanya’da taraftarların hakeme olan öfkesi dinmiyor. Maçın tekrarlanması için imza kampanyası başlatıldı.

Maçın 106'ncı dakikasında Alman oyuncu Jamal Müsiala’nın şutu, ceza sahası içindeki Marc Cucurella’nın koluna çarptı. Alman oyuncular penaltı talep etti ancak hakem Anthony Taylor oyunu devam ettirdi ve VAR müdahale etmedi. Almanya Futbol Federasyonu da bu karara tepki gösterdi.

250 bin kişi imza verdi

Bir taraftar, İspanya maçının tekrarlanması için charge.org sitesinde imza kampanyası başlattı. Kampanyayı başlatan Erik V., "Cucurella'nın koluyla net bir gol fırsatını engellediği 106. dakikada penaltı verilmedi. Ayrıca 77. dakikada Niklas Füllkrug, Nacho tarafından bariz bir şekilde tutuldu ve yere düştü. Bu iki hatalı karar maçın kaderini değiştirdi" dedi. Kampanya yaklaşık 250 bin kişi tarafından desteklendi, ancak maçın tekrarlanma ihtimali bulunmuyor.

Neden VAR kullanılmadı?

Eski Alman milli antrenörü Berti Vogts, Rheinische Post gazetesine yazdığı makalede, her takımın bir kararı gözden geçirmek için her yarıda bir kez VAR’a başvurmasına izin verilmesi gerektiğini önerdi. Vogts, "Hakeme çok kızgınım. Bu teknolojinin amacı ne? Avrupa Şampiyonası’nın en önemli anında neden VAR kullanılmadı?" şeklinde konuştu. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.