Amara mezarı başında anıldı

Ekin Ceren Doğruak (Amara) anma

Ekin Ceren Doğruak (Amara) anma

  • Federal Kurdistan'ın Silêmanî kentine bağlı Qeladizê kasabasında 31 Mayıs 2005'te Uta Schneiderbanger'le (Nûdem) birlikte trafik kazası sonucu şehit düşen Ekin Ceren Doğruak (Amara), şehadetinin 19. yılında Ankara'daki mezarı başında anıldı.

Doğruak Ailesi, DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile çok sayıda kişi Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anmaya katıldı. Saygı duruşunun ardından DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat kısa bir konuşma yaptı. Kanat, Doğruak ve arkadaşlarının özgürlük mücadelesinin halklara umut ve örnek olduğunu ifade ederek, "Gönüllerimizde yaşıyor. Mücadeleleri bizlere yol gösteriyor" dedi. 

Doğruak'ın babası Nusret Doğruak ise kızının iradeli ve direngen yaşamı olduğunu dile getirerek, bu konudaki anılarını paylaştı. Kızının 90’lı yıllarda Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde öğrenciyken Kürt Özgürlük Hareketi'yle tanıştığını hatırlatan Doğruak, "Seçtiği yolda hiç engel olmadık. Kendisi, 'İnandığım ve istediğim için bu mücadeleye katılıyorum' demişti. Hissiyatım şu ki, mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Yaşımız, durumumuz ne olursa olsun; bir bardak su dahi taşıyabiliyorsak bu çok önemli" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Doğruak'ın kabrine, sevdiği papatyalar bırakıldı. MA/ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.