Bu tecrit hepimizedir

Yurt Dışı Haberleri —

Hamburg, Öcalan eylem

Hamburg, Öcalan eylem

  • Hamburg'da 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 38 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapılan mitinge katılanlar "Bu tecrit hepimize karşı uygulanıyor" dedi. 

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Mitinge katılan Hamburg Şehit Aileleri Komisyon Üyesi Semsurlu Yusuf Cömert: “Özgürlük mücadelesinde bir kardeşimi şehit vermiş bir insan olarak Türk devletinin tecridini kabul etmemiz mümkün değil. Biliyoruz ki insanlığın ve demokrasinin olmadığı yerde tecrit ve zulüm vardır. Bizler de şehit yakınları olarak bu zulme karşı çıkıyoruz. Önderliğimize uygulanan tecridi hepimize karşı uygulanan bir tecrit olarak görüyoruz. Ve bunu asla kabul etmedik, etmeyeceğiz.”

 

 

Onun özgür olduğunu görmek istiyorum

Almanya’da kendi ülkesinde anti-demokratik 129 a ceza maddesi sebebi ile tutuklanan ve kendisi de bir tecrit mağduru olan Alman enternasyonalist Edzard: “Ben de Alman devleti tarafından daha önce 129 a maddesi çerçevesinde daha önce iki kere tutuklandım ve tecride maruz kaldım. Haksızlıklara ve adaletsizliğe hayır dediğim için kendi ülkemde terörist olarak lanse edildim. Dolayısıyla tecridi yaşamış bir insan olarak Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kabul etmiyorum. Öcalan hayranlık duyduğum güçlü bir insandır, Kürt halkının mücadelesi de meşrudur. Bir gün Öcalan’ın özgür olduğunu görmek ve onunla sohbet etmek istiyorum.”

 

 

En çok kadınlar sahiplenmeli

Urfalı 5 çocuk annesi Hanım Şahin de Öcalan’ın özgürlüğünü özlemle beklediğin söylüyor: “Kobanî protestolarına katıldığım için Türk devletinin baskıları yüzünden ülkemden çıkmak zorunda kaldım. Bir Kürt kadını olarak Önderliğimin özgür olmasını istiyorum. Çünkü onun yaşam felsefesi ile yeni bir yaşamın kapılarını araladık. Önderliği en çok kadınların desteklemesi gerekiyor. Bizler de herkes gibi korkusuzca ve insanca yaşamak istiyoruz

 

 

Zulme karşı mücadele edelim

Bir senedir mülteci olarak Almanya’ya bulunan Cuma Çetin de duygularını şu sözlerle ifade ediyor: “Ben de yaklaşık bir senedir burada mülteci olarak bulunuyorum. Kobanî için yapılan yürüyüşlerde yer aldığım için polis tarafından gözaltına alınarak işkenceye maruz kaldım. Ama asla mücadeleden geri durmadım. Öcalanı siyasi iradem olarak görüyorum. Kürtler sadece haklarını ve ulusal kimliklerini savundukları için bu zulmü yaşıyorlar. Bu zulme karşı mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor.”

 

 

Önderlik özgürlüğümüz için orada

Rostock’dan mitinge katılan İsmail Sevinç: “ Şimdiye kadar gerçekleşen bir çok yürüyüş ve mitinge katılarak Önderliğimle birlikte olduğumu gösteriyorum. Başlatılan bu yeni hamle sürecine daha fazla katılım sağlamamız gerekiyor. 25 yıldır tecrit altında tutulan Önderliğimiz nihayetinde bizim özgürlüğümüz için bunca acılara katlanıyor.”

 

 

Esareti ağırıma gidiyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kendisi doğmadan önce başlayan bir tecrit ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Xelil Alkan 18 yaşında. Urfalı Xelil, “Ben doğmadan önce Önderlik esaret altına alınmış ve hala esaret altında. Bir Kürt genci olarak bunu kabulenmediğim gibi çok zoruma gidiyor. Önderliğimiz fiziki olarak özgürleşene kadar kesintisiz bir şekilde mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum” diyerek duygularını bizlerle paylaştı.

 

* * *

Mültecilerin kitap okuma etkinliği

Almanya'nın Münih kentinde bir araya gelen Kürt mülteciler, tarihi 1 Haziran atılımının yıl dönümünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarını okuma yönünde bir kampanya başlattı. Sürgünde yaşayan Kurdistanlılar, DTKM’de bir araya gelerek günün önemine ilişkin bir açıklama yaptı ve ardından Öcalan’ın kitaplarını okuma günü düzenledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.