Cephedeki askerlerin yakınlarından gösteri

Dünya Haberleri —

Rusya'da savaş karşıtı eylem / foto: Arşiv

Rusya'da savaş karşıtı eylem / foto: Arşiv

  • Rus kadın hareketi "Eve Dönüş" aktivistleri, savaş bölgesindeki eşleri ve çocuklarının geri getirilmeleri için Rus Savunma bakanlığı önünde eylem yaptı. 

Ukrayna'da savaşan Rus askerlerinin eşleri ve anneleri Moskova'daki savunma bakanlığı önünde toplanarak, haziran ayı başında olduğu gibi askerlerin cepheden dönmesini talep etti. Paulina adlı bir kadının Telegram'da yayınladığı fotoğraflara göre bazı kadınlar sırt çantaları ve kamp matlarını alarak küçük çocuklarıyla birlikte geldi ve yetkililer onları içeri almayı kabul edene kadar binanın önünde "geceyi geçirmeye" hazır olduklarını söyledi.

AFP'nin Sibirya'daki Novosibirsk bölgesinden geldiğini aktardığı bir kadının kendileriyle konuşmaya gelen polis yetkilisine, "Savunma bakanıyla konuşmamız gerekiyor. Bizi dinlemelerini beklemek için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz" ifadesini kullandığını yazdı.

Savuma Bakanlığının önünden gitmelerini isteyen polise, “Çocuklarımız ve bu genç kadınların eşleri ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Özel Operasyon Bölgesinde oğlum ciddi şekilde yaralandı ve şu anda tam olarak iyileşmemiş olmasına rağmen özel askeri operasyona katılmak üzere geri gönderiliyor” diyerek itirazını dile getirdi. 

Eylemin ardından, bakanlık temsilcileri bir kadın heyetini kabul etti. Kadınlardan biri, "konunun yeni ve ilginç olmadığını" söyleyerek kendilerine "sosyal yardım teklif edildiğini" açıkladı. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.