Gerilladan 14 eylem

Gerilla

Gerilla

  • Kurdistan Özgürlük Gerillası, Zap, Xakurkê ve Heftanîn’de işgalci Türk ordusunu hedef alan 14 eylem düzenledi.
  • BİM Sözcüsü, başarısız paşaların ardından 2. Ordu Komutanı  Tokel'in savaşı yönettiğini ama sonuç alamayacağını söyledi.

Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'ndaki işgal saldırılarını ağır bombardıman eşliğinde sürdürüyor. Gerilla de eylemlere yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz saat 21.10’da sabotaj taktiğiyle vuruldu.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz saat 17.09’da ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 8 Temmuz saat 06.45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 dronu ferdi silahlarla vurarak düşürdü.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 8 Temmuz saat 17.45’te mevzi yapmaya çalışan Türk askerleri, müdahale edilerek durduruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı'ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz saat 14.45, 16.07, 19.47 ve 21.10’da ağır ve orta otomatik silahlarla vuruldu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Temmuz saat 06.45, 12.08, 17.27 ve 19.40’ta ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 5 Temmuz saat 09.30’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda harekete geçen Türk askerlerini, orta otomatik silahlarla vurarak durdurdu.

* YJA Star gerillaları, 6 Temmuz saat 16.30 ve 17.20’de Girê Bahar Direniş Alanı’nda ağaç kesip yerleşmeye çalışan Türk askerlerini 2 kez ağır silahlarla vurdu.

* Girê Bahar Direniş Alanı’na 8 Temmuz saat 22.00’de indirme yapmak isteyen helikopterlere 2 kez müdahale edildi. Helikopterler indirme yapamadan geri dönmek zorunda kaldı.

* Sergelê Direniş Alanı’ndaki 1 vinç 8 Temmuz saat 16.20’de ağır silahlarla vurularak imha edildi.

* Sergelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 8 Temmuz saat 18.40’ta ağır silahlarla vuruldu.

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 4 Temmuz saat 06.15’te Girê Koordine’de 1 MOBESE imha edildi.

Heftanîn Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 30 Haziran saat 10.15’te Kanî Biyê alanındaki Türk askerleri, ağır silahlarla vurdu.

* YJA Star gerillaları, 5 Temmuz’da Kanî Biyê alanındaki Türk askerlerini, orta otomatik silahlarla vurdu.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 7 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 1 kez yasaklı patlayıcılar attı.

* Türk savaş uçakları, 7 ve 8 Temmuz’da Xakurkê, Garê, Metîna ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgelerini 20 kez bombaladı.

* Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı ile Metîna'nın Serê Metîna Direniş Alanı, 7 ve 8 Temmuz’da helikopterlerle bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Savaş alanını anlattı

BİM Sözcüsü Serdar Yektaş da dün Stêrk TV’ye bağlanarak, devam eden savaşa ilişkin bilgiler verdi. Yektaş'ın paylaştıklarından öne çıkan bazı kısımlar şöyle:

* Türk devleti, Metîna’da Türk devleti boş olan alanlara yerleşiyor. Buradaki direniş, uzun süreli olacak ve düşman istediği gibi sonuç alamayacak

* Xakûrkê’de 200-300 metre bazı yerlere girerek, tekrar geri çekildi, sonra yönlerini Şekif’e verdiler.

* Son aylarda Girê Amed ve Girê FM’de tüm çabaları boşa çıkarıldı. Şimdi orası biraz duruldu.

* 3 Temmuz’da Girê Bahar’da özel kuvvetleriyle üç koldan saldırdılar. Mevcut durumda onlara sert karşılık veriliyor.

* Zap’taki güçlerinin neredeyse tamamını çektiler. Tüm güçleri gerilla karşısında yenildi. Şimdi sessizler, oysa kaç ay önce özel kuvvetlerini övüp duruyorlardı. 

* Bahar ve Sergelê’ye yönelik saldırılarda Irak ve KDP tüm resmi yolları açtı. Açık bir şekilde yol verdiler işgalcilere. 

* Türk ordusu önce KDP’nin karakollarına gelerek yerleşiyor, cephaneleri ve araçlarını getiriyor. Daha sonra Sergelê’ye yöneliyorlar. Hazır beton çeperlerin hepsi, KDP’ye aittir. Sonra da Türk ordusuna veriyorlar. Hem yardım ediyorlar hem de onlara hamallık ediyorlar. Kürt halkı adına gerçekten utanç verici. 

* YNK'nin 300 DAİŞ’liyi getirdiler, açıklamasını teyit ediyoruz. El Nusra adı altında getirdiler.

* Suriye’den de çeteler ve tugaylar getirdiler. Onlar da sonuç almadı. Şimdi Balıkesir ve Kayseri’den tabur tabur asker getiriyorlar.

* Yüz binlerce askeri, tekniği, hainleri, kendilerini satanlar ve çetelerine rağmen bölgede hakimiyet gerillanın elindedir.

* Türkiye son üç yılda ordu komutanını değiştirdi, savaş bakanını değiştirdi, işgal harekatının komutanını değiştirdi, hatta iki kez değiştirdi. Geçen yıl Ağustos'ta savaşı kazanma iddiasıyla bir 'paşa' getirip koordine yaptılar. Duyduğumuz kadarıyla görevden aldılar ama henüz açıklamadılar. Şimdi 2. Ordu Komutanı Metin Tokel gelip savaşı yönetiyor. O da başarılı olamayacak. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.