Heyelan 670 can aldı

Dünya Haberleri —

Papua Yeni Gine heyelan

Papua Yeni Gine heyelan

  • Papua Yeni Gine'deki toprak kaymasında en az 670 kişi hayatını kaybetti, 150 ev de toprak altında. Birçok kişinin canlı bulunmasın dair umutlar azalıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısının 670'e çıktığının tahmin edildiğini açıkladı. IOM yetkilileri, Enga eyaletinde 24 Mayıs'ta yaşanan afette 150 evin ve yaklaşık 670 kişinin toprak altında kaldığının düşünüldüğünü belirtti.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen yetkililer, bununla birlikte ekiplerin toprağın yaklaşık 6 ila 8 metre altındaki kazazedelerden umudu kestiklerini ifade etti. Açıklamada, toprağın "stabil olmamasının" kurtarma çalışmalarını tehlikeye attığı da belirtildi.

Pasifik'teki 'Ateş Çemberi' bölgesinin içinde bulunması sonucunda tektonik hareketliliğin yoğun olduğu Güneybatı Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de sık sık toprak kayması meydana geliyor. Son felaket ise cuma günü yaşandı. Başkent Port Moresby'nin yaklaşık 600 km kuzeybatısındaki Enga eyaletindeki Kaokalam kasabasında, dağın yamacının bir kısmı, büyük kayaların düşmesiyle insanlar uyurken evlerin üzerine devrildi. En az altı köy toprak altında kalırken, 200 kilometrekareden daha geniş bir alandaki arama çalışmaları sürüyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.