'Küçük hayaller' ile iş imkanı

Kadın Haberleri —

Kışlık gıda hazırlayan kadınlar

Kışlık gıda hazırlayan kadınlar

  • Kerîme Xelîl, 15 yıldır kışlık gıdaları hazırlayarak hem geçimini sağlıyor hem kadınlara iş imkanı sunuyor. 4 yıl önce 10 kadınla kurdukları ‘Küçük Hayaller’ grubuyla ürünlerini festivallerde satışa sunuyorlar.

Qamişlo’da yaşayan Kerîme Xelîl, evinde hazırladığı kışlık yiyeceklerle bir yandan ekonomik bağımsızlığını kazanırken bir yandan da birçok kadına iş imkanı sunuyor.

15 yıldır yaz mevsiminin sonlarına doğru biber ve domates salçası, patlıcan, kabak, biber, domates gibi kurutmalıklar, reçel ve daha birçok gıdayı kış için hazırlayarak satan Kerîme Xelîl, “10 kadınla çalışıyorum. Kadınların çoğu ya boşanmış ya da eşi ölmüş. Birçoğunun küçük çocukları var. Evimde toplanıp ve sabahtan gün batımına kadar birlikte çalışıyoruz” dedi.

Kendi ayakları üzerinde durmak için birlikte çalışan kadınlar, dayanışma için 4 yıl önce ‘Küçük Hayaller’ grubunu kurdu. Jinha’ya dört yıl içinde 9 festivale katıldıklarını söyleyen Kerîme Xelîl, ayrıca doların yükselmesinin işlerini etkilediğini söyledi.

Kerîme Xelîl, "Aslında her sene bu işi durdurmayı planlıyorum ancak kadınları düşündüğümde geri adım atıyorum. Onlara desteğimi bırakmak istemiyorum. Bu işten faydalanan birçok kadın var. Zorluklar olsa da projemi büyütmeyi istiyorum” diye belirtti. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.