Kurdistan ve Türkiye'den kısa kısa

.

.

  • Dirsekli’ye DEDAŞ baskını
  • Bismil’de elektrikleri kesti
  • Hak arayan işçiye saldırı
  • İşçiler, kirliliği protesto etti

Dirsekli’ye DEDAŞ baskını

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, Şirnex'in Cizîr (Cizre) ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’ne sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araç ve TOMA eşliğinde baskın düzenledi. DEDAŞ ekipleri, askerlerin gözetiminde yurttaşların elektrik sayaçlarını direklerin üzerine taşımaya başladı. ŞIRNEX

 

* * *

Bismil’de elektrikleri kesti

DEDAŞ ekipleri, çok sayıda asker ve zırhlı araçla Amed’in Bismil ilçesine bağlı Haciya Kurda (Kazancı) Mahallesi’ne önceki gün baskın yaptı. Elektrik sayaçlarını evlerin dışına taşımak isteyen ekiplere yurttaşların tepki göstermesi üzerine, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığında görevli rütbeli bir asker yurttaşları karanlıkta bırakmakla tehdit etti. Askerlerin tehditlerinin ardından gece saat 01.00’de mahallenin elektrikleri kesildi. Mahalleliler yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Kaymakamlığa dilekçe verdi. AMED

 

* * *

Hak arayan işçiye saldırı

İnsanca yaşam için mücadele eden işçiler, işveren, polis ve yargıyı karşısında buluyor.

İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan Olivium alışveriş merkezindeki CarrefourSA şubesindemi eyleme saldıran polis, işçileri gözaltına aldı. Esenyurt’taki CarrefourSA deposunda çalışan ve 10 Ağustos’ta işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi emekçiler, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Çevik kuvvet ekiplerinin postallarla başlarına ve boyunlarına bastığı işçilerin doğrudan yüzlerine de biber gazı sıkıldı.

Antep’teki Akcanlar Tekstil’de iş bıraktıkları için işten çıkarılan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) üyesi işçilerin patronun oteli önünde gerçekleştirmek istediği basın açıklamasını yine polis engelledi.

Sendikaya üye oldukları için işveren tarafından işten çıkarılan Polonez işçilerinin de bir ayı geçkin süredir devam ettirdiği mücadele, sık sık polis saldırısıyla kırılmaya çalışıldı. Polis, İstanbul Çatalca’da bulunan fabrika önündeki nöbete, genel merkez önündeki açıklamaya biber gazıyla saldırdı.

Manisa’nın Soma ilçesinde Fernas Madencilik’te çalışan 70’ten fazla madenci, oturma eylemi yaparken gözaltına alındı.

 

* * *

İşçiler, kirliliği protesto etti

İstanbul Kadıköy İlçesinde bulunan Fikirtepe'de şantiyeler havzasında taşeron firma olan Ilgan İnşaat bünyesinde çalışan inşaat işçileri, kirli tabldotlarda yemeklerin verilmesini protesto etti. Sanal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı işçiler masa ve sandalyeleri dağıtırken, diğer işçilerin de alkışlarla ve ıslıklarla destek verdiği görüldü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.