Serhed'de sel yine can aldı

Kurdistan sel

Kurdistan sel

  • Serhed'in kuzey kentleri Erzirom ve Agirî’nin ilçelerinde kuvvetli yağışlardan dolayı sel meydana geldi. Qereyazî ilçesinde koyunlarını otlatan 23 yaşındaki Yakup Eren, sulara kapılarak yaşamını yitirdi.

Erzirom’un Tatos (Tekman), Qereyazî (Karayazı) ve Xorasan (Horasan) ilçeleri ile Agirî’nin ise Zêtka (Eleşkirt) ve Bazîd (Doğubayazıt) ilçelerinin birçok köyünde kuvvetli yağışlardan dolayı sel meydana geldi.

TATOS

Tatos’un, Hecîcergo, Merxok, Şem, Qilêçî ve Melemihemed kırsal mahallelerinde kuvvetli yağışlardan dolayı sel meydana geldi. Hecîcergo ve Merxok köylerinin yakınlarında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) dere üzerine yapılan su setinin patlaması sonucu selle birleşen baraj suyu köylerde büyük hasara neden oldu. Sel sonucunda, birçok araba, onlarca ev ve ahır zarar gördü. Köylüler, setin patlamasıyla yüzlerce hayvanın sel sularına kapıldığını belirtti.

QEREYAZÎ

Qereyazî ilçesine bağlı kırsal Sukanok Mahallesi’nde ise sağanak sonrası debisi yükselen dereyi geçerken suya kapılan çoban Yakup Eren'in (23) cansız bedenine ulaşıldı. Eren'in cenazesi, sabah saatlerinde düştüğü yere 40 kilometre uzaklıktaki Agirî’nin Dûtax ilçesine bağlı Çello köyü girişindeki derenin kenarında bulundu.

XORESAN

Xoresan ilçesine bağlı Kadıcelal, Akçatoprak, Ağıllı ve civar bazı mahallelerde etkili olan şiddetli sağanak, sele neden oldu. Mahallelerdeki dereler taştı, Kadıcelal köyünde sele kapılan 12 büyükbaş hayvan öldü. Kırsal mahallelerde bazı tarım arazileri, ev ve ahırları su bastı.

AGIRÎ

Şiddetli yağışların meydana geldiği Agirî’nin Zêtka (Eleşkirt) ve Bazîd (Doğubayazıt) ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde de sel meydana geldi. Zêtka ilçesine bağlı Avxark köyünde evler, ahırlar, yollar ve tarım arazileri zarar gördü. ERZIROM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.