Tutsaklarla dayanışma etkinliği

Toplum/Yaşam Haberleri —

Politik tutsaklarla dayanışma etkinliği / Mannheim

Politik tutsaklarla dayanışma etkinliği / Mannheim

  • Türk hapishanelerindeki politik tutsaklarla dayanışma amacıyla, 'Görülmüştür Kolektifi' ve 'Red Fotoğraf Grubu' ile birlikte hazırlanan fotoğraf sergisi Mannheim'da ikinci kez sergilendi.

Mannheim'da 5.Feudenheimer Yaz Kültür Festivali kapsamında, WSV-Feueudenheim tesislerinin bahçesinde yapılan sergide fotoğrafların yanı sıra müzik dinletisi vardı. Ayrıca şiirler ve tutsakların mesajları okundu.

KültürQuer QuerKültür Rhein-Neckar e.V. kurumunun da destekleriyle düzenlenen açılış etkinliğinde, SPD’li kültür bilimci ve Mannheim Belediye Meclis Üyesi Dr. Claudia Schoning-Kalender’in Türkçe ve Almanca Nazım Hikmet’ten okuduğu şiirler ilgiyle dinlenirken, sinema ve tiyatrocu aktris Bettina Franke politik tutsakların şiirlerini Almanca okuyarak beğeni topladı. Okunan şiirlere Akın Demircioğlu saz ve gitarıyla eşlik etti.

 

 

İki bölümden oluşan etkinliğin ikinci bölümünde Devrim Kavallı'ya Akın Demircioğlu saz ve gitarıyla, Hüseyin Öner neyle eşlik etti.

Etkinlik programında, Enver Enli sergi hakkında bilgi verirken, Mesut Ethem Kavallı Türkiye hapishanelerinde ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yatan politik tutsak İsmail Yılmaz'ın festivale gönderdiği mesajı Türkçe okudu. Mesajın Almancasını İse Bettina Franke okurken etkinlik geç saatlere kadar devam etti. MANNHEIM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.