Zap’ta Skorsky düşürüldü

Gerilla 05

Gerilla 05

  • Kurdistan özgürlük gerillası, Zap’ta işgalci Türk ordusuna ait 1 Skorsky tipi helikopteri vurdu; 1 binbaşı, 2 teğmen, 1 astsubayın da bulunduğu 12 işgalci yaralandı. Girê FM Direniş Alanı’nda ise 1 dron vurularak imha edildi.

Türk devletinin işgal saldırılarına gerilla eylemlerle yanıt vermeye devam ediyor. Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki Girê Newroz’a indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikoptere müdahale eden gerilla kuyruk kısmından vurdu. İndirme yapmaya çalıştığı alana düşen helikopterde 1’i binbaşı 12 işgalci yaralandı.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, Apocu fedai ruhla yükselttiği tarihi direnişini yaratıcı ve zengin taktiklerle etkili eylemlere dönüştürmekte ve işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. İşgalci Türk ordusunun kullandığı savaş tekniğini sonuç alıcı yöntemlerle hedefleyen güçlerimiz, 16 Temmuz gecesi Zap’ta işgalci orduya ait 1 Skorsky tipi helikopteri alana indirme yapmak isterken vurup düşürdü. İşgalci Türk ordusuna ait Skorsky helikopteri düşüp imha oldu ve içindeki 12 işgalci de yaralandı” bilgisi paylaşıldı.

Mustafa Binbaşı’ya sürpriz

Türk devletinin kayıplarını gizleme çabasına dikkat çeken HPG-BİM, “Helikopterin içindeki ismi Mustafa olan binbaşı ve teğmen rütbesinde 2 pilot, 2 teknisyen, 1 astsubay ve 7 işgalci asker yaralanmasına rağmen işgalci Türk ordusu, gerillanın bu sonuç alıcı büyük eylemini gizlemeye çalıştı” dedi. HPG-BİM’in açıkladığı detaylar ise şöyle:

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi

* 15 Temmuz saat 14:34’te Girê Bahar Direniş Alanı’nda mobesse kamerası kurmak isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve hareketleri durduruldu.

* 16 Temmuz saat 01:35’te Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki Girê Newroz’a indirme yapmak isteyen işgalci Türk ordusuna ait helikopter hedeflenerek vuruldu. Kuyruk kısmından ağır darbe alan 1 Skorsky helikopteri indirme yapmaya çalıştığı alana düştü. Bu helikopterde ismi Mustafa olan binbaşı ve teğmen rütbesinde 2 pilot, 2 teknisyen, 1 astsubay ve 7 işgalci askerin yaralandığı tespit edildi.

* 17 Temmuz saat 00:45 ve 02:00’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine YJA Star güçlerince müdahale edildi.

* 16 Temmuz saat 19:40’ta Girê FM Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 Dron vurularak imha edildi.

* 17 Temmuz saat 01:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem sonucunda 1 projektör, 1 mobesse kamerası ve işgalcilere ait patlayıcı imha edildi.

* 15 Temmuz saat 16:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

* YJA Star güçleri, 16 Temmuz saat 13:15 ve 17:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcileri ağır silahlar ile hedefleyerek vurdu ve 1 mevzi imha edildi.

* YJA Star güçleri, 16 Temmuz saat 18:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcileri orta otomatik silahlar ile hedefleyerek vurdu.

Metîna Bölgesi

* 16 Temmuz saat 00:30’da Bêşîlî Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine müdahale edildi. Müdahale sonucu helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Bombardımanlar

* Türk ordusu 16 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünelleri 6 kez yasaklı patlayıcılar ile bombaladı.

* 15 ve 16 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Girê Şehîd Hêmin, Lolan, Kolît, Sinînê, Girê Şehîd Hawar alanları 12 kez, Garê bölgesinin Girê, Zengil, Deşta Kafya alanları 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı 2 kez olmak üzere; toplam 20 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 15, 16 ve 17 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı ve Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı. BEHDİNAN

 

* * *

İki birimden 40 hava saldırısı

ANF’de Kawa Tolhildan imzasıyla çıkan analizde gerilla güçlerinin hava saldırılarında önemli bir aşama katettiğine dikkat çekildi. “Şehîd Doğan Zinar Birimi ve Şehîd Axîn Mûş Birimi son 2 ayda 40 hava saldırısı gerçekleştirdi” bilgisini paylaşan Tolhildan şu ifadeleri kullandı: “Bu saldırılarda işgalcilerin kayıpları şüphesiz ki çok önemlidir. Türk devletinin gerillaya karşı havadan saldırmak için devreye koyduğu bu tekniklerden sonuç almadığı ortada dururken, gerilla ise bugün bu tekniği ustaca onlara karşı kullanacak düzeydedir.

Bu eylemlerin en önemli etkisi psikolojik etkidir. Ne mevzileri ne de yüksek duvarları gerillanın bu saldırılarına karşı askerlerini koruyamadı. Aynı zamanda dünyanın en illeri tekniklerini de kullandılar, gerillanın bu eylemlerine engel olamadılar. Gerillanın yaratıcılığının çok iyi görülmesi gereken bir gerçeği var. Kamikaze İHA’ları şu anda Ukrayna ve Gazze’deki savaşta kullanılıyor ancak İHA’ların Kurdistan’da sonuç alamayacağı çok açık. Bu nedenle gerillaların geliştirdiği politikalar, aynı zamanda dünya teknolojisinin boyunduruk altına alınmasını da gösteriyor. Dikkat çeken diğer bir konu ise, gerilla güçlerinin bu eylemleri her yönden, havadan videoya almasıdır. Eğer gerilla güçleri Erdoğan’ın dediği gibi bölgede kilitlenmişse, organize bir şekilde bu saldırıları video çekecek kadar nasıl rahat davranıyor. Türk devletinin bu sorunun cevabını veremediği ve veremeyeceği belli.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.