Başûr’u savunmaya hazırız

YPJ

YPJ

  • İnsanlık tarihinin en kirli suç şebekelerinden DAİŞ’e karşı savaşan YPJ, Türk devletinin çeteleri şimdi de Başûr’a sürmesine karşı “DAİŞ’i nasıl yenilgiye uğrattıysak Başûrê Kürdistan halkını 19 Temmuz ruhuyla savunmaya hazırız” mesajını verdi.

Kadın Koruma Birlikleri-YPJ Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin gerillaya karşı savaşmak üzere DAİŞ çetelerini

Başûrê Kurdistan’a göndermesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi.

YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik’in okuduğu açıklamada, Türk devletinin on yıl önce nasıl DAİŞ’i Rojava’ya karşı kullandıysa bugün de aynı biçimde Başûrê Kurdistan’ı ilhak etmek için yerleştirdiğine dikkat çekildi.

Türk devleti eğitip ihraç ediyor

Çetelerin Türk devletinin işgal edildiği bölgelerde eğitilip gönderildiğinin altını çizen YPJ açıklamasında şunlar belirtildi:

“Ne yazık ki halklara karşı büyük katliam gerçekleştiren, kadınlara saldıran, tutsak eden, pazar yerlerinde satan DAİŞ çeteleri bugün, işgal edilen Efrîn, Ezaz, Bab, Girê Spî ve Serêkaniyê bölgelerinde Türk devleti tarafından özel olarak eğitilerek yeniden finanse ediliyor. Çeteler buradan, Kurdistan, Ortadoğu yanı sıra Avrupa, Afrika ve Asya gibi farklı ülkelere gönderiliyor.”

Başûr halkını gerilla korudu

YPJ, DAİŞ çetelerinin Şengal, Rojava, Kerkûk, Mexmûr ve Hewlêr’de büyük katliamlar gerçekleştirmesinin önünü Kürt Özgürlük Hareketi gerillalarının aldığını da hatırlattı. Gerillaya dönük saldırıya sessiz kalmanın vahşetin devamına onay vermek anlamına geldiğini belirten YPJ, Irak, Arap, Türkmen ve Başûre Kurdistan halkına işgale karşı tutum koymalarını istedi.

Irak Merkezi Hükümeti ve KDP’ye ‘işgali durdurun’ çağrısında bulunan YPJ, uluslararası kurumların sessizliğine de tepki gösterdi.

DAİŞ’e karşı savunmamız sürecek

YPJ, nerede olursa olsun DAİŞ saldırılarına karşı kadınları ve halkları savunmaya hazır oldukları mesajını verdi. Açıklamada şöyle denildi:

“Nasıl ki Rojava’da DAİŞ’i yendik, bugün de DAİŞ tehdidinin bulunduğu her yerde, yine Başûrê Kürdistan kadınları ve halklarının savunması için 19 Temmuz ruhuyla mücadele edeceğiz.” QAMİŞLO

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.