Mezar başında nöbet tutuyor

Kudret Aksu

Kudret Aksu

  • Suruç katliamında katledilenlerden biri de Geverli Süleyman Aksu idi. Anne Kudret Aksu, saldırıya uğramasın diye günde 3 kez oğlunun mezarını ziyaret ediyor.

Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu olan ve Suruç’ta katledilen Süleyman Aksu’nun mezarı 9 yılda 7 kez tahrip edildi. 2019’da suç duyurusunda bulunulsa da 5 yıldır, sorumlularla ilgili hiçbir işlem yapılmadı.

MA’dan Mazlum Engindeniz’e konuşan anne Kudret Aksu, yeniden saldırıya uğramasın diye, yaz kış günde 3 kez oğlunun mezarını ziyaret ettiğini belirtti.

Katliamın üstünün örtülmesine tepki gösteren Kudret Aksu, "Süleyman ve arkadaşları Kobanîli çocuklara yardım ve oyuncak götürmekten başka bir şey yapmadılar. Onlar yardımsever gençlerdi" ifadelerini kullandı. 9 yıldır tek taleplerinin adaletin sağlanması olduğunu belirten Aksu şunları söyledi:

“Adalet, oğlumun ölümüyle birlikte toprağa gömüldü. Ben, var olduğum sürece oğlumun davasının takipçisi olacağım ve bu davadan mücadelemden bir adım geri atmayacağım. Oğlumun gerçek katilleri bulunana dek bu mücadelem sürecek.”

 

* * *

O’nunla gurur duyuyoruz

Saldırıda katledilenlerden biri de 22 yaşındaki Vatan Budak’tı. Budak, saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak yaşam mücadelesini 16 gün sürdürebildi.

MA’dan Ferhat Sezgin’e konuşan baba Murat Budak, İzzet Baysal Üniversitesi elektrik bölümünden 2015 yılından mezun olan oğlunun yaşamının mücadeleyle dolu olduğunu, Roboski ve Soma’ya da giderek katliamlara karşı durduğunu sözlerine ekledi. Oğlunun çocuklara karşı hassasiyetine dikkat çeken Budak, “işten geldiğinde evin oradaki çocuklara cebinde olan parayı verirdi. Çocukların ölmesini kabullenemiyordu. Kobanî’ye gitme kararı aldığında ve gelip bize söylediğinde biz kendisiyle gurur duyduk" diye belirtti. 

"Samanlıkta iğne aramak, Türkiye'de adalet aramaktan daha kolay. Bize düşen sorumluluk, örgütlenmektir” diyen Baba Budak, katliamın sorumluları yargılana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ekledi.

 

* * *

Birleşik mücadelenin sembolü oldular

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. “Suruç şehitlerinin mücadelesi Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların, İbrahim Kaypakkayaların, Hikmet Kıvılcımlıların izinde gelişen çizginin devamıdır” diyen KCK, Rojava devriminin halkların birleşik ortak devrimi olduğunu vurguladı.

DAİŞ saldırılarının kırılması ve Kobanî'nin özgürleştirilmesinde, halkların birleşik mücadelesinin belirleyici olduğunu kaydeden KCK açıklamasında devamla şöyle denildi:

“Kobanî'nin düşmeyip özgürleştirilmesi, tarihin en önemli kırılma noktalarından biri olmuştur. Çünkü Kobanî DAİŞ eliyle düşürülerek bütün Ortadoğu'ya yayılacak şekilde gerici, ırkçı, faşist bir rejimin inşası hedeflenmişti. Başta Suruç Katliamı olmak üzere AKP-MHP iktidarı tarafından gerçekleşen saldırılar, bu projenin boşa çıkarılmasının sonucudur. Suruç şehitleri çizgisinde gelişen Kürt halkıyla Türkiye halklarının birleşik mücadelesi, AKP-MHP faşizmini kesinlikle yıkımın eşiğine getirmiştir. Fakat yeni planlar yaparak, soykırımcı saldırılarını artırarak bu durumdan çıkmaya ve faşist, gerici, sömürgeci projelerini hayata geçirmeye çalışıyor. Bu politikalara karşı birleşik mücadeleyi geliştirmek en doğru devrimci tutumdur. Herkesi bu temelde mücadeleyi daha da yükseltmeye çağırıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.