KDP sayesinde Sergelê barajındalar

Gerîla Kurdistanê diparêze

Gerîla Kurdistanê diparêze

  • Türk ordusu, ilk kez Amediyê’nin merkezinden resmi yoldan ve resmi kontrol noktalarından geçerek Sergelê barajına kadar geldi. Gerilla da düzenlediği eylemlerde 11 Türk askerini öldürdü, 7'sini yaraladı. 

Türk ordusu, Zap’a bağlı Girê Bahar Direniş Alanı’na havadan ve karadan yoğun olarak saldırdı. KDP güçleri de saldırıya destek verdi. Gerilla, işgal saldırılarına eylemlerle cevap veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Türk ordusu, 3 Temmuz günü saat 21.00’de Girê Bahar Direniş Alanı'nı 17 kez savaş uçaklarıyla, ardından saldırı helikopterleriyle bombaladı. Türk ordusu ağır bombardıman altında helikopterler ile Amediyê şehri ve Dêreluk hatlarından Girê Bahar’a havadan asker indirme girişiminde bulundu. Gerilla, saat 22.00–23.00 arasında iki koldan indirme girişiminde bulunan helikopterlere müdahale etti. Helikopterler esas noktalara indirme yapamadı. Gerillanın bulunmadığı Girê Bahar’ın batısındaki ve doğusundaki uçlara indirme yapabildi.

* İşgalci Türk ordusu zırhlı araç ve kepçelerden oluşan üçüncü bir kol olarak da 4 Temmuz'da saat 02.10’da kara yoluyla Amediyê şehir merkezinden ve KDP’nin Sergelê’deki kontrol noktasından geçerek Sergelê köyünün üst tarafındaki baraj çevresinde konumlanmaya çalıştı. İlk kez Türk ordusu Amediyê’nin merkezinden, resmi yoldan ve resmi kontrol noktalarından geçerek Sergelê barajına kadar gelebildi.

* Gerilla, Sergelê’de konumlanmaya çalışan Türk ordusuna karşı eylemlere başladı. YJA Star gerillaları, saat 09.10’da Sergelê’deki askerler bir araya toplandığında ağır silahlarla vurdu; 2'sini öldürdü, 6'sını yaraladı; cephaneyi imha etti. Sergelê'deki askerler, saat 10.46’da da ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 3 Temmuz saat 12.00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri harekete geçtiğinde ağır silahlarla vurarak durdurdu. 

* YJA Star gerillaları, 3 Temmuz saat 18.00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamera sistemini imha etti. 

Xakurkê Bölgesi

* Gerilla, 2 Temmuz’da Şekîf ve Şehîd Qehreman Direniş Alanları arasında konumlanan Türk askerlerini denetim altına aldı, saat 10.00’da sabotaj taktiğiyle vurdu; 1'i öldürüldü, 1'i de yaralandı. Türk askerleri yine harekete geçince bir kez daha sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'si daha öldürüldü. 

* Türk ordusu, 3 Temmuz’da Şekîf Direniş Alanı’nı önce savaş uçakları, sonra da saldırı helikopterleriyle bombaladı ve alana helikopterlere indirme yaptı. 

Metîna Bölgesi

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine, 30 Haziran saat 10.30’da eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, orta otomatik silahlarla, 1 mevziyi içindeki 5 askerle imha etti.  İkinci eylem kolu, 2 MOBESE kamerasını imha etti. 

* Serê Metîna Direniş Alanı’na yönelik bombardımanlarda üç gerilla şehadete ulaştı. 

33 kez uçak bombardımanı

* Türk savaş uçakları, 1 ve 3 Temmuz’da Qendîl'in Girê Casûsan, Gundê Komurtan alanlarını 4 kez; Xakurkê'nin Sinînê, Şekîf Direniş Alanlarını 6 kez; Garê'nin Xêrê, Girê, Sêdarê alanlarını 3 kez; Metîna'nın Dergelê, Golka Direniş Alanlarını 3 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ı 17 kez bombaladı.

* Metîna, Xakurkê ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgeleri, 3 Temmuz’da saldırı helikopterleriyle de bombalandı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.