Musul’dan sonra Kerkük’te aynı oyun

GÜNEY HEWLER KDP

GÜNEY HEWLER KDP

  • KDP Musul’u Kurdistan’dan koparan bağımsız vali oyununu bu defa da Kerkük’te oynuyor. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşat Salihi, katıldığı bir televizyon programında Kerkük Valiliği ve İl Meclisi Başkanlığı konusunda KDP ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

KDP Musul’u Kurdistan’dan koparan bağımsız vali oyununu bu defa da Kerkük’te oynuyor. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşat Salihi, katıldığı bir televizyon programında Kerkük Valiliği ve İl Meclisi Başkanlığı konusunda KDP ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Talimatı ikiletmedi

Anlaşma, Türkmen Cephesi üyelerinin Ankara yolculuğu sonrasında gelişti. Geçtiğimiz hafta vekaleten Kerkük Valisi olarak görev yapan Rekan Ciburi ve Türkmen Cephesi'nin Kerkük İl Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Türk devlet yetkililerinin talebiyle Ankara’ya gitmişti.

YNK: Taviz vermeyeceğiz

18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen Kerkuk il meclisi seçim sonuçlarına göre Kurdistan Yurtseverler Birliği (YNK) en çok oyu alarak 5 sandalye, Kurdistan Demokrat Partisi (KDP) 2 sandalye, Arapların oluşturduğu iki ittifak 6 sandalye, Türkmenler 2 sandalye ve Babil grubu ise 1 sandalye kazanmıştı. Rojnews’e konuşan YNK Sözcüsü Sadi Ahmet Pire, böylesi bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini belirterek, “taviz vermeyeceğiz” dedi. SÜLEYMANİYE

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.